Rok Kodba | 24. 11. 2022, 20:00

Svetlobni delavec Miha Thor: "Ko mi je šlo vse v življenju navzdol, sem našel pot v duhovnosti"

Osebni arhiv Mihe Thora

Nekdanji študent, ki je našel svoj življenjski smisel v duhovnih praksah in meditaciji, nam je pojasnil, kako se je znašel v svetu duhovnosti ter opisal, kako je doživeti vodeno meditacijo znotraj Keopsove piramide v Egiptu.

Miha Thor je svetlobni delavec. Ukvarja se z energijami, ki jih, kot pravi, kanalizira skozi simbole. Trdi, da s pomočjo meditacije dobi notranjo vizijo, nato pa to, kar vidi, prelije na papir. Še pred nekaj leti je živel tipično študentsko življenje, potem pa mu nenadoma življenje ni šlo več po načrtih. Zgodile so se mu stvari, zaradi katerih se je začel spraševati, kakšen je na tem svetu sploh njegov namen.

"V življenju sem imel večkrat izkušnjo, da sem si nekaj resnično želel početi, pa mi na koncu ni uspelo, čeprav sem se trudil. Nekaj me nekako ni pustilo skozi," je pojasnil. Energijo v študij informatike je nehal vlagati, ko je imel pred seboj le še nalogo, da napiše diplomsko nalogo. "Imel sem strogega mentorja, ki je imel zahteve, kot da pišem magisterij. Ovira pri pisanju pa je bila tudi komunikacija."  

Nato si je želel postati strojevodja, se udeležil usposabljanja za ta poklic. Devet mesecev se je trudil, da bi mu uspelo, a je tudi to splavalo po vodi, ko mu v dveh poskusih ni uspelo opraviti izpita.

Osebni arhiv Mihe Thora

Kot je dejal, so se mu podobne reči še večkrat zgodile in zdi se mu, da so včasih k temu prispevale tudi kakšne njegove napake. Meni, da je bil morda včasih kriv tudi njegov karakter, ki ni bil usklajen s tem, česar si je želel. "Ko sem nekajkrat tako trdo pristal in mi je vse propadlo, sem se začel spraševati, kaj naj sploh počnem in ugotavljati, kakšen je moj namen."

Začelo se je s šamanskim obredom

Ko je tako iskal nek višji smisel, je prišel v stik z duhovnimi praksami, ki so mu spremenile življenje. "Z vprašanjem o smislu sem se oglasil pri moji teti, ki se že več kot 20 let ukvarja z duhovnimi praksami. Imam torej sorodnico, ki gre po podobni poti in mi je lahko pri tem pomagala." Ona mu je priporočila knjigo The Ancient Secret of the Flower of Life Drunvala Melchizedeka in pooblaščenega slovenskega učitelja, ki znanje iz te knjige uči. Začel ga je obiskovati in kasneje z njim tudi redno sodelovati.  

A svojo prvo duhovno izkušnjo, ki je bila zanj ravno tako odločilna, je doživel, še preden se je tam udeležil prve delavnice. Nekega dne je ločeno od vsega tega v Umagu spoznal nekega človeka, ki ga je povabil na 'obred svete medicine'. Tam so pili ajavasko, psihoaktivni ezoterični napitek, ki izvira iz Južne Amerike in naj bi spremenil človekovo zavest. Napitek tradicionalno uporabljajo v raznih šamanskih duhovnih obredih.

Osebni arhiv Mihe Thora

"Ko to spiješ, bruhaš iz sebe vse slabe stvari. Dobesedno. Občutek je tak, da vidiš pred seboj neko vizijo, nato pa čutiš, kako se ti napolni želodec." Takrat je dobil neverjetne vpoglede v duhovni svet in imel vizijo, za katero je prepričan, da je bila vpogled v njegovo prejšnje življenje. Videl je tudi piramide, kar je, tako meni, napovedalo njegov kasnejši obisk Egipta in duhovne prakse, ki so jih izvajali v Keopsovi piramidi.

Verjame, da je mogoče potovati v druge dimenzije

Kmalu se je začel pri učitelju, ki se predstavlja kot Luka in vodi Društvo za duhovni razvoj Višja vibracija v Ljubljani, udeleževati raznih srečanj in delavnic. "Luka se je učil neposredno pri Melchizadeku, ki je avtor tega 'branda' in lahko edini pooblašča druge učitelje, da njegovo znanje z delavnicami širijo naprej." Pojasnil je, da je knjigo, ki je prevedena tudi v slovenščino, prebral že prej, zato je približno vedel, kaj na delavnicah pričakovati

Bistvo delavnic je po njegovih besedah aktivacija svojega svetlobnega telesa. Verjame, da je s tem možno potovati tudi v druge dimenzije, to pa je bilo tisto, kar ga je pri branju knjige sprva najbolj pritegnilo. V knjigi je izvedel tudi, da naj bi obstajala sveta geometrija, ki jo avtor primerja s strukturo vesolja. Ta geometrija naj bi se skozi vso zgodovino ponavljala pri vseh znanih civilizacijah, z njo pa je prežeto tudi vse v naravi.

Osebni arhiv Mihe Thora

Obredi v egipčanskih piramidah

Pojasnil je, da duhovne prakse, ki jih izvajajo, veliko črpajo iz starodavnih civilizacij, tudi takšnih, ki so bolj mitološke narave, kot je na primer Atlantida. Ogromno črpajo iz starega Egipta: "To so pravzaprav egipčanske mistične šole." Ravno Egipčani naj bi bili po njegovih besedah tisti, ki so sveto geometrijo še posebej izpopolnili.

Na delavnicah, ki se jih je udeleževal pri Višji vibraciji, so prakticirali predvsem vodene meditacije. "To poteka tako, da zapreš oči in se pustiš voditi skozi slike in vibracije." Po njegovih besedah tako dobiš vpogled v svojo notranjost, kar ti omogoči, da začneš svojo zavest pomikati v različne dele svojega telesa. "Na primer v srce ali pa celo prst na roki."

"Kasneje lahko z zavestjo potuješ tudi drugam. Nekdo, ki meditacijo vodi, ti sugestira vizije in te pelje skozi njih."

Z društvom se je udeležil tudi vodenih meditacij v Keopsovi piramidi. Tja so odšli v času 'lockdowna' med epidemijo, ko je bilo v Sloveniji vse zaprto, neprehodne pa so bile tudi meje. "Če si imel PCT-test in letalsko vozovnico, si lahko šel brez težav. Potreboval si samo en papir, pa je bilo vse normalno." Pojasnil je, da so tako šli na dvotedensko potovanje, ki se je začelo v Kairu, nato so leteli na jug v mesto Aswan ter začeli potovanje navzgor ob reki Nil, kjer so obiskali številne templje starih Egipčanov.

Osebni arhiv Mihe Thora

Njegove poti z Luko so se razšle

"Največji tempelj, ki smo ga videli, je Karnak. To je kompleks več templjev na eni ploščadi. Videli smo tudi rdečo piramido, stopničaste piramide, obiskali pa smo tudi glavne tri." Pojasnil je, da so imeli znotraj Keopsove piramide rezervirani dve uri zasebnega časa, kar so dobro izkoristili. Obiskali so kraljevo dvorano in bili v predoru pod samo piramido. Znotraj kraljeve dvorane so izvedli tudi vodeno meditacijo.

Meni, da se mu je tam razkrila neka univerzalna resnica, pa tudi nasploh je bilo vse skupaj zanj čudovita izkušnja. 

Pri Višji vibraciji je opravil tudi učiteljske tečaje in začel tudi sam voditi delavnico, v kateri je učil o srčnem šamanizmu. Za to je pri Luki tudi pridobil licenco. Poleg tega je sodeloval pri različnih dogodkih, pomagal pri delu v trgovini društva in bil asistent za studio v njihovih prostorih. Nazadnje pa so se njihove poti razšle.

"Luka mi je nekega dne dejal, da tako ne gre več naprej, da ne moremo več sodelovati. Ne vem točno, kaj je bil razlog, ampak menim, da ima vsak svojo pot in včasih prehodimo delček poti skupaj s krasnimi bitji, nato pa gremo naprej sami."

Osebni arhiv Mihe Thora

Poslanstvo svetlobnega delavca

Tako je šel na svoje. Sedaj deluje pod imenom Onkraj vizije. Že pred potovanjem v Egipt se je začel ukvarjati tudi z risanjem svetlobnih kod, kar je sedaj njegova glavna dejavnost. Z risanjem kod je začel na slikarski delavnici pri Brini Torkar.

"Rišem osebne svetlobne kode, ki so kot energijski portreti človeških duš. Svetlobna koda posamezniku dviguje vibracijo, s katero je zapisana in deluje kot portal energije." Pojasnil je, da je tako postal svetlobni delavec, ki dela z energijami, ki so povezane z višjimi sferami. 

"Prek sebe povežem namero nekoga s harmonijo vesolja in skozi to kanaliziram svetlobno kodo."

Za konec je razkril, da namerava v bližnji prihodnosti v eni od ljubljanskih galerij pripraviti razstavo svojih del. Ob tem je pojasnil, da je svoje slike v prostorih društva Višja vibracija nekoč že razstavil, za naslednjo načrtovano razstavo pa pripravlja nova umetniška dela. A kljub temu za zdaj ostaja skrivnosten in več podrobnosti o svojih načrtih za zdaj ni želel razkriti.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec