J. B. | 6. 4. 2023, 09:30

Odločitev, ki je razžalostila številne Slovence: priljubljena spletna trgovina zapira vrata (znano je, zakaj)

Profimedia/fotomontaža

Po skoraj dveh desetletjih se poslavlja edinstveni portal.

Če spadate med knjižne molje oziroma tiste, ki se radi kratkočasite z branjem takšnega in drugačnega čtiva, potem vas je oziroma vas bo zagotovo razžalostila novica o skorajšnjem zaprtju spletne trgovine, ki je (bila) tudi med Slovenci izjemno priljubljena.

Brezplačna dostava po vsem svetu

S 26. aprilom bo vrata dokončno zaprla spletna trgovina Book Depository, ki je bila sila priljubljena predvsem zaradi brezplačne dostave v več kot 160 držav po vsem svetu.

Book Depository

V spletni trgovini Book Depository, ki ima sedež v Londonu v Veliki Britaniji, je bilo na voljo več kot 20 milijonov knjig, kot so pojasnili pri podjetju Amazon, ki je spletno knjigarno leta 2011 odkupil od ustanoviteljev Stuarta Feltona in Andrewa Crawforda, pa je odločitev o zaprtju povezana predvsem z "negotovimi ekonomskimi razmerami".

Book Depository je bil vrsto let "zlata jama", v kateri se je koval izjemen dobiček. Leta 2010 so - recimo - prihodki spletne strani znašali več kot 60 milijonov evrov.

Book Depository, ki so jo zagnali leta 2004, bodo pri Amazonu dokončno ugasnili 26. aprila, do 12. ure tega dne pa bodo še vedno sprejemali naročila. Vse naročene knjige bodo dostavili najpozneje do 23. junija.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol