19. 4. 2022, 13:49 | Vir: STA

Odobrena sredstva za povečanje kompetenc, veščin in znanja romskih otrok

Profimedia

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je namenila dober milijon evrov evropskih sredstev za projekt Večnamenski romski centri kot inovativna učna okolja.

S projektom spodbujajo prožne oblike učenja in podpirajo kakovostno karierno orientacijo za šolajočo se mladino na vseh ravneh izobraževalnega sistema, so sporočili.

Kako se bodo tega lotili?

Center šolskih in obšolskih dejavnosti bo v okviru sofinanciranega programa, za katerega sredstva prispeva Evropski socialni sklad, krepil kompetence, veščine in znanje romskih otrok - tako predšolskih otrok, učencev kot tudi mladostnikov - na način, da bo izboljšal njihovo vključenost in uspešnost v vzgojno-izobraževalnem sistemu in v družbi.

S projektom, za katerega so odobrili 1.032.000 evrov, se bo torej sofinanciralo aktivnosti, v okviru katerih bodo razvite inovativne pedagoške prakse in prožnejše oblike za vzgojno-izobraževalno delo z romskimi otroki, ki bodo prilagojene posebnostim dela s to skupino otrok.

Razvite pedagoške prakse bodo nato uvedene v učna okolja večnamenskih romskih centrov ob upoštevanju načel individualizacije, personalizacije in diferenciacije na nivoju osnovnega in razširjenega vzgojno-izobraževalnega programa, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord