Uredništvo | 20. 11. 2023, 18:00

Novi odpoklici izdelkov: iz prodaje umaknili več igrač, ki lahko zaradi neustreznosti povzročijo poškodbe ali zadušitev otrok

Profimedia

Če imate navedene izdelke doma, naj jih vaši otroci ne uporabljajo.

Iz prodaje je bila odpoklicana igrača 'maska Medved'. Izdelek so odpoklicali zaradi neustreznosti glede vnetljivosti, opozarja Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS). Testiranje izdelka je namreč pokazalo neustreznost glede vnetljivosti, kar lahko predstavlja nevarnost za opekline.

Maska 'Medved' je bila na prodaj v trgovinah TEDi.

Maska 'Medved' je bila na prodaj v trgovinah TEDi.

ZPS

Tip oziroma oznaka izdelka je 37376003081000000600, 25918003081000000500. Distributer je TEDi Betriebs d.o.o., Ptujska cesta 190, 2000 Maribor. Izdelek je bil naprodaj v poslovalnicah TEDi v obdobju od 14. 9. 2022 do 3. 11. 2023.

Potencialno nevaren otroški skiro

Zaradi napake v zasnovi, ki lahko povzroči poškodbo otroka ob uporabi, so odpoklicali tudi otroški skiro Meteor. Gre za skiro s tremi kolesci, za maksimalno težo uporabnika do 50 kilogramov. Številka modela je 22662, S909G, TUCAN. Številka bar kode: 5900724058804.

Nosilec, ki povezuje cev krmila s skirojem Metro, se zlahka zlomi.

Nosilec, ki povezuje cev krmila s skirojem Metro, se zlahka zlomi.

ZPS

Proizvajalec izdelka je Yongkang Hongduo Industry and Trade Co.Ltd Huier Road,8 SILu Industry Area, Longshan Town, YongKang City. Dobavitelj je markARTUR Artur Czajkowski, Zadeble 44, 20-231, Lublin, Poljska. Distributerja sta G-Sport d.o.o., Za grabnom 7, 1351 Brezovica pri Ljubljani in Dejan Kos s.p., Roje 2, 8233 Mirna.

Izdelek so odpoklicali, ker se nosilec, ki povezuje cev krmila s skirojem, med testiranjem zlahka zlomi, kar lahko povzroči ločitev cevi krmila. To povzroči, da otrok izgubi ravnotežje in pade, kar lahko povzroči poškodbe, piše na spletni strani ZPS.

Držalo za dudo, ki lahko povzroči zadušitev

Odpoklicali so še držalo za dudo Bjällra Couture. Izdelek je bil odpoklican zaradi nevarnosti, ki jo predstavljajo majhni delci, ki med drugim lahko povzročijo tudi zadušitev otroka.  Proizvajalec izdelka je podjetje Bjällra Couture AB Ösbyholms Allé 21, 761 97 Norrtälje Švedska, distributer pa VIJAYA d.o.o., Pot na Visoko 5, 1261 Ljubljana-Dobrunje.

Držalo za dudo Bjällra Couture je lahko zaradi neustreznosti za otroka nevarno.

Držalo za dudo Bjällra Couture je lahko zaradi neustreznosti za otroka nevarno.

ZPS

Izdelek so umaknili iz prodaje, ker analize kažejo, da se lahko ob uporabi kovinska priponka zlomi oziroma razpade. Nastanejo majhni deli, ki lahko povzročijo zadušitev, če jih otrok da v usta. Hkrati je dolžina traku predolga, otrok si držalo lahko da okrog vratu, kar lahko povzroči zadavitev. Dodatno priponka nima ustreznih ventilacijskih odprtin, ki so potrebne za preprečitev zadušitve, če otrok da priponko v usta, še piše na spletni strani ZPS.

Če imate odpoklicane izdelke doma, jih ne uporabljajte. Vrnete jih lahko na prodajna mesto, kjer ste jih kupili in zahtevate vračilo kupnine, svetujejo pri ZPS, kjer kot vir podatkov o odpoklicih navajajo Tržni inšpektorat RS.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord