29. 9. 2023, 12:01

Nov odpoklic izdelka: iz več slovenskih trgovin umaknili priljubljeno živilo (odpoklicane so vse serije)

Profimedia

Za vračilo izdelka, ki ga morda še imate doma, se lahko obrnete na mesto nakupa.

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je potrošnike obvestila o odpoklicu temne čokolade s sladilom maltitol in prehransko vlaknino inulin. Razlog odpoklica je vsebnost mlečnih maščob, ki niso navedene na embalaži. 

Profimedia

Odpoklicane vse serije izdelka

UVHVVR je v okviru uradnega vzorčenja živil odvzela vzorec temne čokolade, v katerem so bile analizirane mlečne beljakovine, so sporočili in dodali, da podjetje Magistrat International vrši odpoklic vseh serij proizvoda s trga, ker na oznaki proizvoda ni opozorila o vsebnosti mlečnih beljakovin za potrošnika.

tržno ime izdelka je temna čokolada s sladilom maltitol in prehransko vlaknino inulin, odpoklicane so vse serije. Čokolada nemškega proizvajalca Frankonia Schokoladenwerke GmbH je bila na trgovinskih policah na voljo v 80 gramskem pakiranju. Črtna koda izdelka je 4000194240295, veletrgovec pa podjetje Magistrat International, p. Ljubljana, je zapisano na spletni strani UVHVVR.

Profimedia

Živilo na prodaj v več slovenskih trgovinah

Živilo je bilo naprodaj v poslovalnicah DM Drogerie markt, SPAR, Mercator, Leclerc in Kompas Shop. Nosilci živilske dejavnosti, ki so vključeni v distribucijsko verigo, izvajajo odpoklic živila s trga, saj predstavlja tveganje za osebe, ki so preobčutljive na mlečne beljakovine. UVHVVR pri tem poudarja, da izdelek ne predstavlja tveganja za običajnega potrošnika.

Potrošnikom, občutljivim na mlečne beljakovine, svetujejo, da živila ne zaužijejo, za vračilo izdelka, ki ga morda še imajo doma, pa naj se obrnejo na mesto nakupa.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol