N. V. | 6. 6. 2023, 08:13

Odpovedali priljubljeno študentsko zabavo: razlog je razburil Mariborčane

Facebook/Štuk

Organizatorji kot razlog navajajo slabo vreme, Štajerci pa sporočajo: "Nismo iz cukra!"

Lampiončki veljajo za simbol študentov in predstavljajo največji projekt Študentske organizacije Univerze v Mariboru. Že desetletja so Lampiončki stalnica na koledarju mariborskih študentov, namenjena druženju ter športnim in zabavnim aktivnostim.

Lampiončki

Prvi Lampiončki so bili izpeljani že leta 1981, kar prireditev uvršča med dogodke z najdaljšo tradicijo med vseslovenskimi študentskimi dogodki. Prepoznavnost dogodka presega štajersko območje, pester program dnevnih in večernih aktivnosti privabi številne mlade.

Lampiončki se predstavljajo kot celodnevni dogodek z Lampiončkovimi igrami, v večernem koncertnem delu pa se zvrstijo nastopi številnih priznanih glasbenikov. S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik, ki vsakoletno združuje množice mladih med 16. in 35. letom starosti in vse mlade po srcu.

Odpovedali tradicionalno študentsko zabavo

Letos bi morali Lampiončke izvesti 6. junija, organizatorji pa so včeraj na Facebooku sporočili, da so Lampiončki letos odpovedani.

Kot razlog za to so navedli slabo vremensko napoved: "Obetajo se nevihte in večja količina padavin (celo večja kot lansko leto), zato smo zaradi varnosti tako nastopajočih kot obiskovalcev primorani prireditev odpovedati."

Razlog razburil Mariborčane

Na novico o odpovedi dogodka se je v komentarjih odzvalo več Mariborčanov. Jezi jih, da odpovedujejo dogodke v štajerski prestolnici kot po tekočem traku. Spomnimo, pred kratkim so najavili, da več ne bodo gostili Zlate lisice, odpovedali pa so tudi Športni vikend Maribora. "V Mariboru nikamor več ne moreš, ne v suhem ne v mokrem," je zapisal nekdo v komentarje.

Menijo, da slabo vreme ni dovolj dober razlog, da odpovejo študentsko zabavo. Opozarjajo, da Lampiončki niso nikoli bili v suhem vremenu: "Že leta na Lampiončkih skačemo v dežju in blatu." 

Zdi se, da mladi nimajo težav s tem, da se zabavajo po dežju. "Nismo iz cukra!" so zapisali Štajerci.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol