A. B. | 25. 2. 2023, 14:35

Odprite svoje srce otrokom, ki si želijo le brezskrbnih počitnic: postanete lahko prostovoljci Zveze prijateljev Mladine

Facebook/ZPM Maribor

Vsako leto več kot 200 posameznikov sodeluje pri letovanjih otrok Zveze prijateljev mladine Maribor. Preberite, kako lahko tudi vi pomagate. 

"Eden izmed temeljnih ciljev ZPM Maribor je zagotoviti vsem otrokom enake možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa, pri čemer je pomoč prostovoljk in prostovoljcev neprecenljiva," so zapisali na ZPM Maribor in pozvali, da tudi vi postanete del srčnih pomočnikov. Vsako leto namreč več kot 200 posameznikov zagovoti počitnice okrog 1.800 otrokom, ki letujejo z njihovo organizacijo. Letovanja vključujejo športno – rekreativne dejavnosti, ustvarjalne delavnice ter pestre zabavne in animacijske programe, ki jih pripravijo prostovoljke in prostovoljci sami, dodajajo. 

Facebook/ZPM Maribor

K sodelovanju vabijo prostovoljce, ki bi kot vzgojitelji, športno rekreativni vzgojitelji ali vzgojitelji za psihosocialno podporo želeli del poletnih počitnic preživeti z otroki in mladostniki na Pohorju ali v Poreču. "Ni pomembna strokovna usmerjenost, status ali spol, pomembno je, da izpolnjujejo pogoje, da imajo potrebne sposobnosti in izkušnje za samostojno vodenje skupine otrok ter so pripravljeni nekaj svojega prostega časa nameniti počitniškim programom za otroke," razlagajo. 

Za letošnje leto so objavili dva razpisa.

  • Razpis na DMZ Pohorje za 15 spremljevalcev (vzgojiteljev) v dveh izmenah. Prva izmena bo potekala med 18. in 27. julijem, druga izmena od 8. avgusta do 18. avgusta
  • Razpis v VIRC Poreč za 160 spremljevalcev (vzgojiteljev), 12 športno-rekreativnih vzgojiteljev (dva v vsaki izmeni) in 6 vzgojiteljev za psihosocialno podporo (eden v vsaki izmeni).
    • 1. izmena, od 25. junija do 5. julija
    • 2. izmena, od 5. julija do 15. julija 
    • 3. izmena: od 15. julija do 25. julija
    • 4. izmena: od 25. julija do 4. avgusta
    • 5. izmena: od 4. avgusta do 14. avgusta
    • 6. izmena: od14. avgusta do 24. avgusta

Opozarjajo le, da se lahko posameznik prijavi za letovanje v več izmenah, sodeluje pa lahko v največ dveh. "Če se kandidat prijavi za več izmen in je v več izmen tudi izbran, se sam odloči za letovanje v največ dveh terminih, vendar ne v dveh zaporednih," pojasnjujejo. Informacije o tem, kakšni so pogoji prijave in sodelovanja najdete TUKAJ. Rok za prijavo je 10. april 2023, prijavnico oddate samo preko SPLETNE PRIJAVE. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol