16. 3. 2023, 10:37 | Vir: STA

Odstopila strokovna direktorica UKC Ljubljana: kaj je razlog?

STA

V zadnjih dneh so razmere v UKC Ljubljana izjemno napete. Zdaj je odstopila še strokovna direktorica. 

Strokovna direktorica Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Jadranka Buturović Ponikvar je člane sveta UKC Ljubljana zjutraj obvestila o svojem odstopu s funkcije. Ob obvestilu o odstopu naj ne bi podala pojasnil o razlogih za takšno odločitev.

STA

Takratni člani sveta UKC so Buturović Ponikvarjevo za strokovno direktorico naše največje bolnišnice imenovali konec novembra 2017. Takrat je napovedala, da bo njena ključna naloga ohraniti visoko doseženo raven v UKC in omogočiti nadaljnji razvoj UKC v stabilnih, umirjenih in ustvarjalnih pogojih. Po štiriletnem mandatu so ji člani sveta UKC konec septembra 2021 podelili nov mandat.

Po podatkih UKC je poklicno pot začela v Beogradu, kjer je leta 1980 končala medicinsko fakulteto in diplomirala kot najboljša študentka v letniku. Tri leta pozneje je na beograjski medicinski fakulteti magistrirala iz urologije, leta 1988 pa je v UKC Beograd opravila specialistični izpit iz interne medicine. Leta 1993 je doktorirala na medicinski fakulteti v Ljubljani, leto pozneje je postala docentka, 1999 izredna profesorica in leta 2004 redna profesorica na katedri za interno medicino medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Od leta 2005 ima naziv višja svetnica.

V UKC Ljubljana je zaposlena od leta 1988. V svoji poklicni karieri je med drugim vodila enoto za otroško dializo in transplantacijo, pozneje pa oddelek za ultrazvok na kliničnem oddelku za nefrologijo, bila je tudi predstojnica kliničnega oddelka za nefrologijo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.