N. Vo. , STA | 6. 2. 2024, 11:58 | Vir: STA

Vodstvo MLM odstopilo: ali to za livarno pomeni stečaj?

Bobo

Predsednik uprave Mariborske Livarne Maribor (MLM) Davor Šenija in član uprave Samo Iršič sta danes odstopila s svojih položajev, brez navedenih razlogov.

Nadzorni svet pod vodstvom Saše Vergan Klabjan je že obveščen o odstopu. Ta dogodek prinaša dodatno negotovost za prihodnost tega mariborskega podjetja.

Obe osebi imata v pogodbi štirimesečni odpovedni rok, več informacij pa naj bi bilo znanih po sestanku nadzornikov z upravo. Predsednik uprave Šenija je za STA danes povedal le, da dogajanja ne komentira.

MLM, ki je zdaj v popolni lasti Slovenskega državnega holdinga (SDH) po pripojitvi Družbe za upravljanje terjatev bank, že dlje časa išče strateškega partnerja, da bi pomagal finančno oslabljenemu podjetju. Družba se sooča z zahtevnimi poslovnimi in finančnimi razmerami, pri čemer so možnosti za nadaljnjo finančno podporo družbi s strani SDH in države omejene zaradi evropskih pravil o državnih pomočeh.

Iskanje strateškega partnerja doslej ni bilo uspešno; večina poskusov je bila prekinjena zaradi omejenega interesa ali odstopa potencialnih investitorjev po skrbnem pregledu, pri čemer so nekateri pričakovali dodatne finančne injekcije s strani države.

SDH je novembra lani začel nov poskus prodaje MLM, vendar rok za oddajo nezavezujočih ponudb, ki je potekel v začetku decembra, zaenkrat ne kaže na uspešen zaključek procesa. Brez novega lastnika se MLM najverjetneje sooča s stečajem, kar bi lahko imelo resne posledice za prihodnost podjetja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord