R.S. | 1. 3. 2023, 09:01

Odziv Hoferja po spornem oglasu: "Za napako se opravičujemo"

Facebook/Hofer Slovenija

Trgovski velikan je objavil fotografijo, ki je razburila mnoge Slovence. Kako se je rešil iz zagate?

Hofer Slovenija je na Facebooku objavil oglas za prekmursko gibanico, ki je sprožil neodobravanje številnih. "Posebnost prekmurske gibanice se skriva v različnih plasteh sladkih nadevov, od jabolk, maka, skute, orehov in podobno. Katera sestavina pa je tista, s katero ti obogatiš domačo prekmursko gibanico?" so zapisali.

Sporna fotografija

Zraven so priložili fotografijo, na kateri je bilo v ozadju naselje Kog, ki se nahaja v občini Ormož. Kog pa spada pod Prlekijo, ne pod Prekmurje. "Za sestavino ne vem, sem pa prepričan, da je vas na fotografiji Kog, katera niti približno ne spada v Prekmurje! Mi pripravljamo prleško gibanico!" se glasi eden izmed komentarjev pod fotografijo. 

Facebook/Hofer Slovenija

Hofer je v odzivu za N1 priznal svojo napako in se zanjo tudi opravičil: "Ker je njena receptura zaščitena, si vsekakor zasluži, da se to odlično sladico ustrezno predstavi, zato smo že spremenili fotografijo in tudi spremno besedilo. Za napako se opravičujemo." Trgovski velikan pri vnovični izbiri ozadja tokrat ni tvegal - namesto Prekmurja je izbral fotografijo med pripravo slaščice.