N. Vo. | 4. 3. 2024, 14:06

Odziv policije po incidentu v nakupovalnem centru: obiskovalci niso mogli zapustiti garaže, zgodila se je celo nesreča

TikTok/Posnetek zaslona

Po incidentu na parkirišču Supernove Rudnik, kjer so predvsem mladi dirkali z avtomobili, prišlo pa je celo do nesreče, je na tiskovni konferenci podrobnosti dogajanja pojasnila tudi policija.

V garažni hiši ljubljanskega nakupovalnega središča Supernova Rudnik se je pretekli konec tedna odvila prava drama. Množica mladih je objestno vozila po parkirišču, eden od voznikov pa se je celo zaletel v betonski steber! V dogodku k sreči nihče ni bil poškodovan. Policija je na prizorišče poslala več patrulj in ugotovila več kršitev, povezanih predvsem s tehnično brezhibnostjo vozil in zimsko opremo.

Dogodek ni osamljen, je v ponedeljek na tiskovni konferenci poudarila policija, saj so tovrstna dirkanja v garažnih hišah postala skrb vzbujajoč trend. Do takšnih in podobnih incidentov prihaja tako pri nas kot tudi na tujem.

Primož Kadunc iz ljubljanske policijske uprave je zaradi naraščajoče problematike v izjavi za javnost povedal, da je situacija brez dvoma resna, v prvi vrsti zaradi nevarnosti, ki prežijo tako na udeležence kot tudi mimoidoče. Povedal je, da se z vsem tem žal srečujejo že dlje časa, povod zanje pa naj bi bil po njihovih opažanjih tudi film Hitri in drzni. Kadunc je pojasnil, da je policija izdala 15 plačilnih nalogov in tudi 5 opozoril. Opravili so še 36 alkotestov, vsi so bili negativni.

Udeleženci se običajno zberejo na podlagi povabil preko družbenih omrežij, pri čemer za prizorišče dogodka največkrat izberejo parkirišča ali parkirne hiše. "Tokrat se je to zgodilo celo v času, ko je trgovsko podjetje še obratovalo, zaradi česar so bili v nevarnosti tudi obiskovalci, ki niso mogli zapustiti garažne hiše. Treba je opozoriti, da je tovrstno početje nevarno, ne zgolj za udeležence, ki divjajo po garažni hiši, ampak tudi za naključne obiskovalce trgovskega centra," je povedal Kadunc.

Pozval je tudi lastnike garažnih hiš in parkirišč, naj poskusijo s svojim delovanjem zagotoviti varnost, predvsem na način, da so v času, ko ne delujejo, zaprte s pomočjo ovir, ki bodo onemogočile prihod "nepovabljenih gostov".

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol