18. 5. 2022, 15:20 | Vir: STA

Največja drama v DZ: Golob stopil pred kamero in POJASNIL zaplete z Janšo

Bobo/fotomontaža

Potem ko je Janša vložil predlog, s katerim želi preprečiti večje število ministrstev v novi vladi, Golob trdno vztraja, da bo vse izpeljal po načrtu. S katerimi besedami se je postavil po robu 'nagajanju SDS'? Kdo so predlagani novi ministri in kdaj bomo dobili novo vlado? 

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob je napovedal, da bo nova vlada kljub predlogu SDS  za razpis posvetovalnega referenduma o spremembah zakona o vladi oblikovana do 3. junija

Dejal je tudi, da bo nova vlada začasno delovala po veljavnem razrezu. Ministrstvo za delo bo začasno vodil Luka Mesec, za infrastrukturo Bojan Kumer in za izobraževanje Igor Papič.

Golob: SDS se ne more sprijazniti z volilnim porazom

Golob je povedal, da gre glede za SDS-ovega predloga za taktiko požgane zemlje in da se stranka ne more sprijazniti s porazom na volitvami: "Kot poraženci se ne znajo dostojanstveno posloviti. Nič za to, jim bomo pomagali, konstruktivno, ampak tudi učinkovito, da bodo 3. junija zapustila vladne proste,” je dejal.

"Podpis koalicijske pogodbe je predviden za torek," je povedal Golob.

"Podpis koalicijske pogodbe je predviden za torek," je povedal Golob.

Bobo

Spet o novih ministrstvih

Potrdil je tudi že napovedan razrez ministrstev, po katerem bo "Mesec začasno prevzel resor za delo, družine in socialne zadeve, podnebje ostaja na področju infrastrukture, profesor Papič pa prevzame ministrstvo za šolstvo in šport. Ostali trije ministri se bodo na teh ministrstvih pojavili kot državni sekretarji," je dejal Golob.

S spremembami zakona o vladi stranke na novo nastajajoče koalicije, torej Gibanje Svoboda, SD in Levica, predlagajo reorganizacijo prihodnje vlade. Ta bo imela 19 ministrstev in en vladni urad, torej tri ministrstva več kot v mandatu dosedanje vlade.

SDS vložila tudi predlog za posvetovalni referendum o spremembah zakona o RTVS

Potem ko so poslanci SDS vložili predlog za posvetovalni referendum o zakonu o vladi, so  enak predlog podali tudi za spremembe zakona o RTVS, ki ga DZ trenutno obravnava na izredni seji.

Bobo

S tem se bo tudi postopek odločanja o tem predlogu, ki ga je koalicija nameravala zavrniti, zavlekel.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ