R. K. | 21. 11. 2022, 21:03

Oglasila se je mati mladoletnika, nad katerim naj bi se grobo znesli ljubljanski policisti

Žiga Živulovič jr./Bobo

Med Slovenci odmeva incident, v katerem naj bi več policistov zaradi kršenja javnega reda in miru obračunalo z vpletenimi mladostniki. 

V soboto zvečer naj bi v središču Ljubljane prišlo do spopada med mladoletniki, ki so kršili javni red in mir, in policisti. Pri tem naj bi po poročanju medijev policisti uporabili prekomerno fizično silo. Očitke so na policiji že zanikali. Medtem pa se je oglasila mati od enega izmed vpletenih mladoletnikov in zatrdila, da so ga policisti pretepli, čeprav ni bil vpleten v kršenje javnega reda in miru.

Javnost je na dogodek postala pozorna, ko je na Facebooku zaokrožila objava, v kateri je avtor zapisal, da naj bi pri restavraciji McDonalds na Cankarjevi ulici v Ljubljani prišlo do incidenta, v katerem so policisti uporabili fizično silo nad mladostniki, starimi med 14 in 18 let. Povod za dogodek naj bi bilo odvrženo pirotehnično sredstvo, trdi avtor objave. Na policiji so za Žurnal24 že zatrdili, da so se na omenjene kršitve javnega reda in miru odzvali korektno in po pravilih.

Na omenjeni medij se je obrnila tudi mati enega izmed pretepenih mladostnikov in nekoliko podrobneje pojasnila, kaj se je tistega večera dogajalo. Dejala je, da so se mladostniki močno prestrašili, ko so zagledali policiste, zato so zbežali v bližnjo McDonaldsovo restavracijo. Policisti naj bi nato zablokirali območje in se začel izživljati nad vpletenimi. 

Uredništvo

Tepen, čeprav je šel le mimo

Kot je dejala, naj bi jih vlekli iz restavracije in pretepali, čeprav so bili vsi udeleženci razen enega še mladoletni. Med pretepenimi naj bi bil tudi njen sin, ki je šel po njenih besedah le tam mimo. Opisala je, da so se nad mladostnike spravili s pendrekom in jih žalili. "Nedopustno je, da se policisti tako spravljajo na otroke." Povedala je še, da je bilo v dogodek vpleteno tudi mladoletno dekle.

Njen sin naj bi po tem, ko so ga pretepli, policiste prosil za zdravniško pomoč, a mu je niso želeli priskrbeti.

Nadaljevalo naj bi se tudi kasneje na urgenci UKC Ljubljana, kamor so starši po dogodku peljali otroke. Tja so po njenih trditvah prišli vsi vpleteni policisti. "Prišel je tudi komandir PU Ljubljana, ki se je iz nas in otrok samo norčeval. Ko sem ga vprašala, kaj je naredil moj sin narobe, mi je rekel, da nič, glede na to, da nima kazenske ovadbe," je povedala za Žurnal24. Ob tem se sprašuje, zakaj so ga torej pretepli. 

Napovedala je, da bo zadevo naprej urejala po pravni poti, saj meni, da policija dogodka ne bo korektno obravnavala, so njene besede povzeli pri omenjenem mediju. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord