10. 6. 2022, 15:11

Oglasila se je vodja trgovine: informacije o zapiranju priljubljene modne znamke niso potrjene!

Profimedia

Poročali smo, da naj bi v podjetju neuradno potrdili, da bo priljubljena trgovina z žensko modo svoje poslovalnice zaprla tudi v Sloveniji.

Orsay naj bi s koncem poletja zaprl vrata vseh svojih poslovalnic, po poročanju portala N1 bi se naj to zgodilo v več državah, ne le v Sloveniji. Kot možen datum zaprtja smo omenjali 30. junij. 

Urša Kaučič, direktorica podjetja Ordislo, d. o. o., in vodja Orsayeve prodaje za Balkan je sporočila, da ta informacija ni potrjena.

V čem tičijo razlogi za zapiranje poslovalnic?

V nemški verigi modnih trgovin Orsay naj bi se soočali s finančnimi težavami. Matično družbo v Nemčiji so namreč lansko leto rešila državna posojila v vrednosti 33 milijonov evrov, zaradi česar trenutno še niso v stečaju. 

Razlog za finančne težave naj bi bili pandemija, manjše povpraševanje po počitniških oblačilih, pa tudi vojna v Ukrajini, poroča The European Times.

Profimedia

Tiskovni predstavnik podjetja za nemški trg Wolfgang Weber Tedi je pojasnil, da so že meseca marca letos odločili, da bodo v Nemčiji poslovalnice zaprli do 30. junija.

Zaprli naj bi 197 trgovin, pri čemer bi delo izgubilo 1.200 ljudi. Navedel je tudi, da Orsaya v trenutnih razmerah ne morejo rešiti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol