J. B. | 7. 2. 2023, 14:08

Ogorčenje in precejšnja škoda zaradi napake Petrola: mislil, da toči bencin, a je ven tekel dizel (kako je to mogoče?!)

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Šele ko je obiskal avtomehanika, je ugotovil, da ima v rezervoarju dizel namesto bencina. In ni bil edini, ki je imel težave zaradi neverjetnega pripetljaja na eni od slovenskih bencinskih črpalk.

"Bil sem raztresen, nisem razmišljal, pa se je zgodilo." In je šel bencin v avto, ki ga poganja nafta ... Ali obratno. Marsikomu se je že zgodilo in marsikomu se še bo. Ljudje nismo nezmotljivi, napake se dogajajo vsem.

Navsezadnje ne samo voznikom, marveč tudi tistim, ki skrbijo za bencinske črpalke. To je bilo tako na Petrolovi bencinski črpalki v Rožni Dolini na Primorskem, od koder poročajo o večjem številu voznikov, ki so imeli težave s svojimi jeklenimi konjički po obisku omenjenega prodajnega mesta.

Prodaja ustavljena takoj po zaznani napaki

"Motor je začel med vožnjo poskakovati, zasvetile so opozorilne luči, nato pa je avto crknil," je za Primorske novice povedal eden od bralcev, ki so imeli težave po obisku Petrolove poslovalnice. Razlog je skorajda bizaren, a priča o tem, da se dogajajo tudi takšne stvari.

"Na prodajnem mestu Rožna Dolina je prišlo do mešanja goriv. Takoj po zaznani napaki je bila prodaja goriv ustavljena. Skladno s sprejetimi protokoli s kupci, ki so kupili oziroma natočili neustrezno gorivo, rešujemo reklamacijske zahtevke in se jim za neljubo situacijo tudi na tem mestu opravičujemo," so pojasnili pri Petrolu.

Da bo Petrol povrnil nastalo škodo, je vsekakor pohvalno. Malo manj pa, da strank, ki so nastradale zaradi njihove napake, bojda o tem niso obvestili.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

M.P.

"Napake se dogajajo, to je človeško, da pa se javno ne opravičiš in ne obvestiš tistih, ki so nevede točili napačno gorivo, se mi zdi nedopustno. Marsikdo tako niti ne ve, zakaj se mu je pokvaril avto in bo morda sam plačal več tisoč evrov škode," je dodal bralec Primorskih novic, ki je želel ostati neimenovan.

Kot je pojasnil, je šele po obisku avtomehanika izvedel, da je v rezervoarju namesto bencina dizel.