P.M. | 4. 10. 2022, 17:45

Ljubljančanka ogorčena nad sporočilom upravnika stavbe: "Bogatih ne bo zeblo"

Profimedia/fotomontaža

Kot je razvidno iz pisma, se ponekod že uvajajo spremembe glede ogrevanja. Kakšne?

Petra Janša, novinarka pri Demokraciji, je na svojem Twitterju objavila sporočilo, ki ga je prejela od upravnika njene stavbe. Obvestili so jo namreč, da bodo zaradi trenutnih razmer na trgu ogrevanja, ki je posledica energetske krize, uvedli določene spremembe. 

V sporočilu stanovalcem je zapisano, da so pričetek kurilne sezone premaknili. Ob tem navajajo, da bo ogrevanje zagnano, ko bo zunanja temperatura tri zaporedne dni ob 21. uri 10 stopinj Celzija. Kar pomeni, da se bo to začelo kasneje, kot je priporočeno.

Upravnikovo sporočilo je tudi delila na družbenem mediju in zapisala: "Lublana, Uradno v komunizmu,"

Sporočilo tudi navaja, da bo veljal krajši čas ogrevanja, ki bo samo med 6. in 22. uro. Kar pomeni, da bodo ponoči radiatorji ostali hladni. A to še ni konec, po novem bo tudi stopnja ogrevanja nižja, saj bo zagotovljena temperatura v stanovanjih bo 20 stopinj Celzija. Z navedenimi ukrepi namreč želijo zmanjšati prekomerno uporabo, ker je situacija na trgu nepredvidljiva, cene energentov so se povišale.

Profimedia

"Tega nam ne bi bilo treba"

Ob plazu komentarjev na njeno objavo je med drugim zapisala, da če ogrevanje plačuje, je vseeno, če ima v stanovanju 30 stopinj Celzija, ali pa samo 15. Ter tudi, da gre pri ukrepu za politiko ter da bogatih ne bo zeblo.

"Imamo daljinsko vodene števce za porabo energije."

Nek uporabnik ji je na komentar odvrnil: "Če plina ni dovolj, da bi se vsi greli na 30 stopinj, se pač tudi ti ne boš. Zakuri si svoj denar in se grej na 30 stopinjah."

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ