12. 4. 2022, 19:58 | Vir: STA

Okronali najboljše strelce: med njimi tudi člani slovenske reprezentance

Profimedia

Po pandemiji in izgubljeni sezoni se je strelcem uspelo pobrati. Poletne olimpijske igre v Tokiu so jim dale nov zagon. 

Strelska zveza Slovenije je na prireditvi v hotelu Dolenj'c pri Novem mestu okronala najboljše tekmovalce in tekmovalke v letih 2020 in 2021. 

Laskavo priznanje v letu 2020 so osvojili članica slovenske reprezentace Klavdija Jerovšek, strelec evropskega pokala Boštjan Maček in udeleženec svetovnega pokala v letu 2022 Jože Čeper.

V letu 2021 so nazive pobrali slovenska športna strelka Živa Dvoršak in dobitnik treh medalj na olimpijskih igrah v streljanju Rajmond Debevec, v ekipni konkurenci pa Dušan Poženel iz Rečice pri Laškem.

Pandemija novega koronavirusa je v zadnjih dveh letih močno zarezala v svet strelstva. Po izgubljeni sezoni 2020 - Mednarodna strelska zveza je po evropskem prvenstvu v Vroclavu nato odpovedala vse velike tekme - je bila lanska vsebinsko bolj bogata, vrhunec sezone pa so bile poletne olimpijske igre v Tokiu.

"V zadnjih dveh letih ni bilo lahko, odpovedano je bilo skorajda tri četrtine tekmovanj na mednarodni ali domači sceni. Nekatera naša društva so v teh težkih časih prenehala delovati, nekatera pa delujejo v okrnjeni obliki," je navzoče uvodoma nagovoril predsednik SZS Ljubo Germič.

"V tem težkem obdobju smo dosegali tudi zmage na tekmah na svetovni pokal in se uvrščali v finala, osvajali kolajne na evropskih prvenstvih in postavljali številne državne rekorde. Naša primarna naloga bo, da okrepimo delovanje naših strelskih društev, ki temeljijo na neverjetnem entuziazmu posameznikov. Na tej naši poti bomo potrebovali tudi pomoč države, Olimpijskega komiteja Slovenije in slovenske vojske, ki so nam že v minulih letih trdno stali ob strani," je v svojem nagovoru med drugim dodal prvi mož SZS.

V mladinski konkurenci sta bila v letu 2020 najboljša Jan Hribar in Anja Prezelj, v kadetski Luka Lukič in Sara Slak, v pionirski pa Valter Drašler in Tiana Josić. V letu 2021 sta v mladinski konkurenci laskavo priznanje osvojila Marija Kecelj in Katarina Fevžer, v kadetski Mitja Dolšina in Zoja Kalin, v pionirski pa Rene Cverle in Hana Strakušek.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol