R.S. | 5. 7. 2022, 14:28

Koronavirus še ni rekel zadnje: število okužb spet narašča

Profimedia

Zaradi rahljanja ukrepov smo že skoraj pozabili na virus, ki je kar dve leti vplival na naše življenje. Zdaj pa se očitno vrača ...

V Sloveniji so včeraj potrdili 1.815 novih primerov okužbe s koronavirusom.

To je skoraj 600 okužb več kot minuli ponedeljek, ko so potrdili 1.234 okužb. 

V ponedeljek so opravili 770 PCR-testov in 5.666 hitrih antigenskih (HAGT) testov. Štirinajstdnevno povprečje potrjenih primerov znaša 526 na sto tisoč prebivalcev. V Sloveniji je že več kot 11.179 aktivnih okužb s koronavirusom.

Vse odmerke je prejelo 1.222.204 ljudi, eno dozo cepiva pa 1.265.791. 

Trenutno na vidiku ni novih ukrepov

Tudi v bolnišnicah opažajo nekoliko več sprejemov covidnih bolnikov, vendar razmere zaenkrat ostajajo obvladljive. Čeprav se številke večajo, za zdaj ostajajo v veljavi le osnovna priporočila: cepljenje, izolacija, zračenje, delo na domu in uporaba maske.

Včeraj se je prvič sestala nova posvetovalna skupina za covid-19. Na sestanku niso razpravljali o morebitnih novih ukrepih, ampak zgolj o načinu in pravilih delovanja nove skupine.

Ta se bo najverjetneje sestajala enkrat tedensko. Imunolog in mikrobiolog Alojz Ihan bo na prihodnjih sestankih posvetovalne skupine tako najprej zagovarjal ukrepe v smeri zaščite ranljivih skupin, torej tistih, ki jih covid-19 še vedno zelo ogroža.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ