P.M. | 12. 4. 2023, 06:00

Tudi policisti imajo radi čebelice, v Mariboru za njih skrbijo na prav poseben način

Facebook/Koroška čveka

Pravijo, da jih te učijo o sodelovanju in medsebojni pomoči ter še marsikaj drugega.

Na pašo v mariborski Mestni park so poletele prve slovenske policijske čebelice. Štiri čebelje družine namreč domujejo v panjih na strehi stavbe Policijske uprave Maribor. "Čebele ne obiskujejo le vaških travnikov, dobrodošle so tudi v mestih, kjer že domujejo na strehah, terasah, balkonih in vrtovih javnih ter zasebnih zgradb," so sporočili z omenjene policijske uprave.

Krepitev sodelovanja med zaposlenimi

"Čebelarstvo ima sicer na našem območju še posebej dolgo tradicijo, obenem pa imamo tudi na naši policijski upravi med zaposlenimi kar nekaj izurjenih čebelarjev," so dodali.

"S projektom krepimo sodelovanje z našimi zaposlenimi, pa tudi stanovskimi organizacijami in upokojenimi sodelavci, saj so mnogi aktivno pristopili k izvedbi projekta ter tako prispevali k njegovi uresničitvi."

Med sodelujočimi v projektu so člani Čebelarskega društva Alojz Greif Hoče, ki so pomagali pri izdelavi čebelnjaka ter prispevali material in strokovno znanje.

Policijski čebelnjak krasijo panjske končnice

Te na šaljiv način prikazujejo policijsko delo, poslikala pa jih je upokojena sodelavka Policijske uprave Maribor Cvetka Vidmar. Vsi so oziroma smo k projektu policijskega čebelnjaka pristopili z veliko zagnanostjo in veseljem," je povedal direktor Policijske uprave Maribor Donald Rus, sicer tudi sam čebelar in dodal, da je za mariborske policiste ta medena zgodba veliko več kot le izpolnitev naloge družbene odgovornosti.

"Čebele nas učijo o sodelovanju in medsebojni pomoči. Vrednoti, ki sta povezali zaposlene na policijski upravi, naše upokojene sodelavce, družinske člane in člane stanovskih organizacij."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol