R.S. | 7. 8. 2023, 14:31

Nespametno početje Slovencev: kljub opozorilom hodijo v gore

Gorska reševalna zveza Slovenije

V državi vladajo izredne razmere, nekateri pa se na to očitno požvižgajo. 

Ob začetku vremenske ujme je Gorska reševalna zveza Slovenije prosila, naj se ljudje izogibajo gora in tako zmanjšajo tveganje, da bi jih morali reševati. Zaradi obilice dela so namreč gorski reševalci nenehno na terenu, kjer pomagajo pri evakuaciji ujetih prebivalcev poplavljenih območij.

"Prebivalce in turiste, še posebej na območjih, ki jih obilno deževje in poplave ni prizadelo, obveščamo in prosimo, da v teh dneh ne zahajajo v gore, hribe ali druge težko dostopne terene, saj na območju celotne države vladajo izredne razmere," so zapisali pred dnevi na družbenih omrežjih. 

Njihova prošnja pa je očitno naletela na gluha ušesa, poroča Delo. Osem rateških gorskih reševalcev GRS je včeraj odšlo na reševalno akcijo v Tamar. Na odcepu za Grlo so se z vso opremo odpravili proti zaplezani osebi. Zaradi dežja so jo dodatno oblekli ter ji namestili varovalni pas in čelado. Zaplezano osebo so zaradi spolzkega terena z vrvno tehniko spustili niže, nato pa skupaj počasi sestopili do Tamarja. Gorski reševalci znova pozivajo vse, naj ne odhajajo v gore, predvsem na težko dostopne terene. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol