T. R. K. | 22. 3. 2024, 15:51

Na slovenski šoli vlada strah, v šolo jih v času pouka kar zaklepajo: "Obveščeni smo bili o sumu groženj ... "

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Na Osnovni šoli Pohorskega odreda so starši prejeli neprijetno sporočilo ravnateljice ... 

Starše Osnovne šole Pohorskega odreda v Slovenski Bistrici je s strani ravnateljice Nadje Stegne v torek zvečer pričakalo neprijetno sporočilo. V obvestilu je bilo navedeno, da so jo s Policijske uprave Slovenska Bistrica obvestili o besednem obračunu z grožnjami, v katerega so bili vpleteni tako učenci osnovne šole Pohorskega odreda in tudi učenci drugih šol. Sicer so se grožnje zgodile izven časa pouka in izven prostorov šole, obvestili pa so že pristojne institucije, poroča Večer

Sicer je po družbenih omrežjih zaokrožila neuradna informacija, da naj bi bili v incidentu udeleženi učenci 8. razreda Osnovne šole Pohorskega odreda, napad pa naj bi se zgodil v parku pri šoli. Na otroke naj bi se spravili starejši otroci, ki so bili stari med 14 in 17 let, in napovedali napade, omenjeno je bilo, da celo z noži. 

Za Večer so informacije potrdili tudi na Policijski upravi Maribor. Uvodoma je predstavnica za odnose z javnostmi Anita Kovačič Čelofiga pojasnila: "V marcu smo bili obveščeni o sumu groženj na območju ene izmed izobraževalnih ustanov na območju Slovenske Bistrice. Na obvestilo smo se nemudoma odzvali in v sodelovanju s šolo in roditelji izvedli prve nujne ukrepe za zagotavljanje varnosti življenja in zdravja ljudi ter varnosti premoženja, ki jih bomo izvajali, dokler oziroma če bo to potrebno." Dodala je: "Policisti trenutno nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi morebitnega suma uradno pregonljivega kaznivega dejanja."

Ob tem pa zagotavlja, da po dosedanjih ugotovitvah ni prišlo do vnosa orožja v izobraževalno ustanovo. Med nepreverjenimi informacijami se je namreč širilo tudi to. 

"Šola bo v času trajanja pouka zaklenjena" 

Ravnateljica je za Večer sporočila, da so na šoli v skladu s pristojnimi institucijami sprejeli več ukrepov. O tem so obvestili tako učence na šoli kot njihove starše. Ob tem je poudarila, da se na šoli odzivajo na vsak primer odklonskega ravnanja učencev. 

Večer navaja, da je starše obvestila, da bo "šola v času trajanja pouka zaklenjena, pri vhodu pa bo od 5.30 do 17. ure ves čas prisoten tudi delavec šole". Zapisala je tudi, da "prosi, da se z otroki starši pogovorijo in sledijo navodilom in da se po pouku ne zadržujejo v šoli oziroma v neposredni okolici šole (igrala, igrišče, park)". 

Tematiko bo sicer 26. marca obravnavala tudi občina Slovenska Bistrica na sestanku Varnostnega sosveta. Več podatkov zaradi preiskave policisti še ne morajo podati, ker je preiskava v teku, bo pa pristojno državno tožilstvo obveščeno o vseh ugotovitvah, poroča Žurnal24. Videti pa je, da je situcija, glede na vse sprejete ukrepe, resna.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol