24. 6. 2022, 16:09

Draginja bo udarila tudi v šole: otroci že jeseni z dražjim obrokom

Bobo

Višje cene hrane in energentov bodo kot kaže žal posegle tudi v cene šolskih kosil in malic. Se že ve, za koliko se bodo te dvignile?

Cene šolske prehrane so sicer po Sloveniji različne, ministrstvo pa bo ceno malice za učence in dijake določilo pred 1. septembrom. Za koliko bodo dvignili ceno malice, ki zdaj stane 90 centov na dan, na ministrstvu za šolstvo še ne razkrivajo.

Podražitve šolskih kosil napovedale številne šole

Medtem pa cene kosil določajo šole same. Nekatere so jih že dvignile za 10 odstotkov, tudi druge napovedujejo, da se podražitvam prehrane ne bodo mogle izogniti..

Kruh, jabolka in med - slovenski zajtrk, ki so ga že uvedle nekatere šole.

Kruh, jabolka in med - slovenski zajtrk, ki so ga že uvedle nekatere šole.

Bobo

Pred novim šolskim letom so podražitev kosil napovedale številne šole, dvig bodo uskladile različno, tudi glede na subvencioniranje posameznih občin

Nihče ne bo ostal lačnih ust

Tako obljubljajo ravnatelji v prispevku na 24ur na POP TV.

Gregor Pečan, ravnatelj OŠ Janka Modra Dol pri Ljubljani, pojasnjuje: "Na moji šoli smo prehrano pred mesecem podražili za 10 odstotkov, s tem smo še vedno v zlati sredini z drugimi šolami."

Medtem se na OŠ Idrija cena kosila giba med dvema evroma in 10 centov ter dvema evroma in 60 centov. In četudi so v tem šolskem letu uspeli obdržati enako ceno, bo zaradi vrtoglavih stroškov kmalu drugače.

Bobo

Ravnateljica OŠ Idrija Ivica Vončina ob tem pojasnjuje: "Kar se samih kosil tiče, bomo prisiljeni, da bomo s septembrom postavili nove cene, poskusili bomo čim manj, da bomo čim manj obremenili starše, ampak brez pa ne bo šlo."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord