R. K. | 23. 10. 2022, 12:15

Borut Pahor ganjen odtekel zadnji krog: "Orosilo se mi je oko"

Twitter/Borut Pahor

Aktualni slovenski predsednik se je že tradicionalno udeležil ljubljanskega maratona. Ciljno črto je tudi tokrat prečkal s slovensko zastavo slavnih, ob tem pa ni mogel skriti čustev.

Borut Pahor se je kot predsednik republike še zadnjič udeležil ljubljanskega maratona, na katerem je redno tekel, tudi ko je nastopil najvišjo funkcijo v državi. Ob prihodu v cilj se je vsem zahvalil za prijaznost, na svojem Instagramu pa je delil tudi nekaj spominov s preteklih različic dogodka.

"Bilo je zelo lepo, rad bi se zahvalil vsem ljudem ob progi, ki so res spodbujali vse, deležen sem bil zelo prijaznih pozdravov. Videl sem tudi plakat 'Pahor hvala za vse', takrat se mi je kar zarosilo oko. Hvala vsem za prijaznost," je po poročanju Siola ob prihodu v cilj povedal aktualni predsednik.

Pahor je ciljno črto tudi tokrat prečkal s slovensko zastavo, na kateri so zbrani podpisi znanih slovenskih športnikov.

Na Instagramu delil spomine

Že dan pred maratonom je predsednik na Instagramu delil tudi fotografije, ob katerih se je spominjal svojih preteklih podvigov na znameniti ljubljanski prireditvi. Med drugimi je objavil tudi skupno fotografijo s sinom Luko, ki ga je, takrat še majhen deček, čakal na cilju leta 2010.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Ob tem je objavil še eno fotografijo z Luko, zraven pa šaljivo pripisal: "Samo pet let kasneje me je tudi čakal ... ker je bil hitrejši."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol