P.M. | 4. 4. 2023, 16:40

Legendarna katrca spet zamenjala lastnika: Pahorjevo vozilo gre tokrat v roke ...

Twitter/Borut Pahor

Žrebanje za katro, ki je za dober namen zbrala četrt milijona, je opravil nekdanji predsednik. Kdo je srečnež oziroma srečnica?

"Kam bo šla in ali bo ostala na Koroškem," je bilo eno najbolj pogostih vprašanja pred uradnim začetkom prireditve in žreba v dvorani Špic v Dravogradu, kjer se je zaključilo drugo potovanje dobrodelne Pahorjeve katre. In končno je znano: izžreban je bil Tomaž Habjan iz Selce pri Škofji Loki.

Razglasitev izžrebanca si lahko ogledate v videu, ki ga je Pahor objavil na Twitterju.

Po žrebu, izid katerega je nestrpno pričakovalo 5169 dobrotnikov, je Pahor na Twitterju tudi zapisal: "Hvala, družina Fratar (lastniki vozila po prvem krogu akcije, op.a.)! Zaradi vas je ta katra postala simbol dobrega srca Slovenije! Hvala vsem dobrim ljudem, spektakularen zaključek - na sami prireditvi je bilo zbranih še toliko sredstev, da se je številka zaokrožila na 270.000 evrov."

Pred tem je nekdanji predsednik objavil fotografijo katrce z rdečo pentljo, kako čaka na odru na novega lastnika."Kdo jo bo dobil? Dvorana je pripravljena," je najavil slavnostni dogodek.

Prvi del dobrodelne dražbe, ki jo je v začetku leta organiziral nekdanji predsednik, se je končala 15. februarja. Na njej je najvišji znesek ponudila družina Fratar, ki je avto odkupila za 60.000 evrov. Celotno kupnino je Pahor podaril organizacijama, ki skrbita za otroke, obolele z rakom - Inštitutu Zlata pentljica in Društvu Junaki 3. nadstropja.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol