R.S. | 5. 10. 2022, 14:50 | Vir: STA

Pazljivo na avtocestnih počivališčih: posredovati je morala policija

Aleksandra Saša Prelesnik

Če uporabniki avtocestnih počivališčih postanejo žrtve kaznivega dejanja, jim na policiji svetujejo, naj nemudoma pokličejo policiste na število 113.

Na slovenskih avtocestnih počivališčih tako kot drugje po Evropi v zadnjih letih narašča število tatvin in ropov, zato policisti uporabnikom počivališč svetujejo previdnost. Predvsem naj pri postankih ves čas nadzirajo svoje vozilo in predmete v njem, svetujejo na Policijski upravi Nova Gorica.

Neznana storilca

Ob tem kot primer izpostavljajo kraji goriva, do katerih je prišlo ponoči na počivališču ob hitri cesti v Šempasu. Ob 3.30 je bila namreč policija obveščena, da je neznani storilec iz rezervoarja tovornega avtomobila romunskih registrskih številk iztočil za okoli 800 litrov dizla.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Bobo

Slabi dve uri so policiste obvestili še o tem, da je neznani storilec na istem počivališču iz rezervoarja tujega tovornega vozila, tokrat madžarskih registrskih številk, iztočil okoli 450 litrov dizla. Oba primera policija še preiskuje.

Če uporabniki avtocestnih počivališčih postanejo žrtve kaznivega dejanja, jim na policiji svetujejo, naj nemudoma pokličejo policiste na število 113, do prihoda policistov pa naj ničesar ne prijemajo ali premikajo, da ne bi prišlo do uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do storilca.

Dobro je tudi, če policistom posredujejo čim več podatkov o storilcu, vozilu in smeri morebitnega bega, so še sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec