Uredništvo | 28. 7. 2023, 15:00

Bankrotiral lastnik trgovske verige, ki jo obožujejo tudi Slovenci: razkrivamo, kaj se je dogajalo s poslovanjem

Profimedia

Podjetje je prvič zašlo v težave že leta 2017, ko je revizija razkrila številne nepravilnosti ...

Delničarji družbe Steinhoff International, ki ima v lasti 72 odstotkov delnic trgovske verige Pepco, so se v sredo na skupščini odločili za likvidacijo družbe, ker je šel njen lastnik v stečaj, poroča Dnevnik.hr.

Steinhoff International je prvič zašel v težave že leta 2017, ko je revizija računovodskih izkazov razkrila številne nepravilnosti, zaradi česar je moral vodja podjetja Markus Jooste odstopiti. Nato so se v več državah začele preiskave in odkrile številne ponovitve računovodskih goljufij.

Kljub vsemu temu je podjetju uspelo zunanjim osebam izplačati 447 milijonov evrov, menedžerjem pa so redno izplačevali nagrade, a nazadnje za podjetje ni več obstajala druga možnost razen zaprtja, poroča češki portal idnes.cz. 

Pepco, trgovina z različnimi poceni živili, je bil ustanovljen leta 1999 na Poljskem. Tam je več kot 1200 trgovin, v Sloveniji pa trenutno 20. Težave naj na poslovanje Pepca na Poljskem in Češkem ne bi vplivale, poroča Dnevnik.hr, enako torej verjetno velja tudi za njihove trgovine na drugih lokacijah.