18. 5. 2022, 17:13 | Vir: STA

Pirančani na nogah: zavračajo specialitete, hočejo sveže meso!

Bobo/Google maps/fotomontaža

Krajani se pritožujejo, da v Piranu primanjkuje storitvenih dejavnosti. Kako se je na njihovo zahtevo po mesnici odzval župan?

Piran je v zadnjih letih izgubil veliko storitvenih dejavnosti in možnost dostojne oskrbe, je pojasnila predsednica Krajevne skupnosti Piran Zora Mužinić.

Zaradi problematike že dolgo izpraznjenih prostorov nekdanje mesnice na Zelenjavnem trgu so v petek pripravili tudi zbor krajanov, na katerem so zahtevali mesnico.

Občina je po besedah Mužinićeve na razpisu ponudila v najem prostore, vendar brez možnosti opravljanja dejavnosti, ki jo Pirančani potrebujejo.

Napačna dikcija v razpisu

Mužinićeva, ki je bila sicer članica komisije za izbiro ponudnika - med dvema ponudnikoma so izbrali tri poslovne prijatelje iz Lucije oz. Portoroža, ki bodo poleg delikates ponujali tudi pakirano sveže meso - je opozorila na po njenem napačno dikcijo v samem razpisu, ki je predvideval prodajo mesnih izdelkov.

Izbrani ponudnik naj bi ponujal gurmanske izdelke in istrske specialitete ter degustacije. To po njenem pomeni, da bo dejansko šlo za vinoteko, in ne za mesarijo. Neizbrani ponudnik pa bi omogočal prodajo sveže postreženega mesa, je dodala Mužinićeva.

Ob tem je opozorila na pomanjkanje komunikacije s strani vodstva občine. 

Prav tako so bili krajani po njenih besedah presenečeni, ko so šele prejšnji teden na zboru krajanov od župana Đenia Zadkovića izvedeli, da prostori nekdanje mesarije niso primerni za obratovanje mesnice.

Župan: prostori niso primerni za mesnico

Na piranski občini pa so spomnili, da s štirimi predhodnimi razpisi za mesarja niso uspeli dobiti nobenega ponudnika: "Vsi mesarji, ki smo jih dodatno vabili k prijavi na razpis in jim predhodno razkazali mesnico, so bili žal mnenja, da se na razpis ni smiselno prijaviti zaradi neprimernosti prostora in vprašljive ekonomike poslovanja."

Kot so poudarili, ne drži, da bi neizbrani ponudnik v prostorih nekdanje mesarije lahko ponujal sveže postreženo. "Prostori ne ustrezajo trenutnim standardom. V prostoru je mogoča prodaja le svežega pakiranega mesa," so dodali.

Glede pogodbe z izbranim ponudnikom pa so na občini poudarili, da je ta veljavna in da ni razloga, da bi bila razveljavljena.

Ob tem so navedli, da je župan Zadković na zboru krajanov pojasnil, da občini ne uspe najti mesarja, ki bi v Piranu prodajal sveže postreženo meso, hkrati pa je povabil predstavnike krajevne skupnosti, naj sami poiščejo takšnega mesarja.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol