23. 9. 2022, 10:28 | Vir: STA

Pijan voznik v Novem mestu z nevarno vožnjo povzročil pravo zmedo, nato pa zavrnil alkotest

Bobo
Pijan voznik v Novem mestu z nevarno vožnjo povzročil pravo zmedo, nato pa zavrnil alkotest (foto: Bobo)

Novomeščan je opit sedel za volan terenskega vozila in z nepremišljeno vožnjo povzročil veliko škode. Ko so ga končno ujeli, ni želel sodelovati z organi pregona. 

Novomeški policisti so v četrtek popoldne obravnavali 54-letnega voznika, ki je opit sedel za volan terenskega vozila, med vožnjo po Novem mestu pa trčil v štiri vozila, ne da bi ustavil. Ko so ga izsledili policisti, je zavrnil preizkus alkoholiziranosti. Odvzeli so mu prostost in ga odvedli v pridržanje, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

54-letnik je okoli 17.30 najprej trčil v dva parkirana avtomobila na Novem trgu v središču mesta. Nato je brez ustavljanja vožnjo nadaljeval proti Westrovi ulici, kjer je zaradi premajhne bočne razdalje trčil v avtomobil voznice, ki je ustavila pred križiščem. Ne da bi ustavil, je vožnjo nadaljeval do parkirnega prostora v Šegovi ulici, kjer je zaradi nepravilnega premika trčil v še en parkiran avtomobil.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Policiste so o njegovi vožnji obvestili že, ko je trčil v dva parkirana avtomobila v središču mesta. Izsledili so ga v Šegovi ulici. Ker je kazal očitne znake opitosti, so mu odredili alkotest, ki pa ga je zavrnil, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.