J. Z. | 15. 11. 2022, 07:51

Pirc Musarjeva odgovorila Janši, a ne po njegovih pričakovanjih

Bobo/fotomontaža

Nova predsednica države in predsednik največje opozicijske stranke nikoli nista imela najboljših odnosov. Bosta to spremenila v dobro države in državljanov?

Nataša Pirc Musar je dan po drugem krogu predsedniških volitev, na katerih je dobila največ glasov, prejela veliko čestitk politikov iz Slovenije in tujine. A ena je bila precej nenavadna. Prvak SDS Janez Janša se je sprva zavil v molk, nato pa vendarle poslal čestitko. V objavi na Twitterju se je skliceval na njene obljube v času kampanje.

Na oglasnih plakatih njene kampanje smo lahko prebrali, da bo predsednica "pravična, srčna in pozorna", na kar se je skliceval tudi Janša in zapisal, da od njenega dela in zaveze najvišji državniški funkciji ne pričakuje nič manj. "Pričakujemo konstruktivno sodelovanje v skupno dobro v zahtevnih časih, ki so pred nami," je pripisal. A kljub temu je do njenih besed ostal kritičen. "Spodobilo bi se, da se po izvolitvi opraviči za laži o stranki SDS, ki jih je izrekla v kampanji," je zaključil. S tem se je skliceval na besede iz soočenja, v katerem je stranki pripisala vpliv na medijsko poročanje. 

Na njegovo sporočilo se je Pirc Musarjeva odzvala pozno sinoči in sporočila, da se mu zahvaljuje za čestitko in veseli srečanja. O morebitnem opravičilu pa ni zapisala ničesar.

Komu je še odgovorila?

Pric Musarjeva se je ob koncu dneva na Twitterju zahvalila še nekaterim drugim politikom, med drugim predsedniku vlade Robertu Golobu, koordinatorju Levice Luki Mescu in predsedniku NSi Mateju Toninu

Predsedniku vlade je sporočila, da bosta "skupaj garala za prihodnost Slovenije". Mescu pa, da se veseli sodelovanja z njim, saj imata "veliko skupnih vrednot". Medtem pa je v zahvali Toninu poudarila, se bo zavzemala za povezovanje in združevanje pri vprašanjih, ki so pomembna za prihodnost Slovenije.