N. V. | 27. 11. 2023, 20:58

Kaj bo zraslo na mestu Pivovarne Union?

Bobo

Slovenska prestolnica postaja kraj, ki je namenjen le bogatim.

Pivovarna Union je eden od simbolov Ljubljane. A te dni je napolnila zadnje steklenice brezalkoholne pija─Źe. Kot smo poro─Źali, se ljubljanska legenda, ki jo krasi podoba zmaja, seli na ┼átajersko.

Nekdaj nacionalna pivovarna, zdaj v rokah tujcev

Union pivovarna deluje od leta 1864, torej pivo v ┼ái┼íki varijo ┼że ve─Ź kot 150 let. Legenda govori, da sta brata Kozler pred povodnjo, ki je v Ljubljani pogasila ogenj dotlej nepremagljivih zmajev, pred smrtjo re┼íila obnemoglega zmajevega mladi─Źa in ta jima je pokazal najbistrej┼íe vodne izvire. Iz njih so v Spodnji ┼ái┼íki za─Źeli variti pivo in to so po─Źeli vse do lani.

Bobo/Borut ┼Żivulovi─ç

Leta 2015 se je Union zna┼íel v rokah nizozemskega pivovarskega velikana Heinekena. 2016 sta se Pivovarna La┼íko in Pivovarna Union zdru┼żili v podjetje Pivovarna La┼íko Union d.o.o. Leta 2021 je odjeknila novica, da bodo varjenje piva Union prenesli na novo lokacijo, iz Ljubljane v La┼íko. Nato je Heineken v La┼íko preselil ┼íe polnilnico.

Kaj bo zraslo na mestu Pivovarne Union?

"Mesto Ljubljana ostaja zibelka in dom blagovne znamke Union," mirijo iz pivovarne, da bodo na lokaciji tovarne Union uredili mestno pivovarno in muzej. A direktorica korporativnih odnosov v Pivovarni La┼íko Union Tanja Suboti─ç Levan─Źi─Ź je v oddaji Tednik priznala, da bodo za mestno pivovarno in muzej uporabljali le del stavbe v Spodnji ┼ái┼íki: "Celotne stavbe ne bomo potrebovali. Del, ki ga ne bomo potrebovali, bomo najverjetneje prodali."

Facebook/Union Experience

V javnosti se ┼że ugiba, kaj bo zraslo na mestu Pivovarne Union, ki je v samem sredi┼í─Źu prestolnice. Vse glasnej┼ía so ugibanja o luksuznih stanovanjih. Jasno je, da bo Heineken s prodajo zemlji┼í─Źa dobro zaslu┼żil.

Odpu┼í─Źanja

Medtem pa v Unionu brez dela ostaja 50 ljudi, smo poro─Źali. Delodajalec je nekaterim zaposlenim ponudil prestop v La┼íko, ki je bil tudi finan─Źno stimuliran, a se je za to odlo─Źilo zelo malo delavcev.┬á

Novo na Metroplay: Nastja Gabor o materinstvu, dojemanju ljudi in novih projektih