Uredništvo | 3. 1. 2024, 19:02

Priljubljeni televizijski operater naročnikom onemogočil gledanje programov Planet TV: kaj se dogaja?

Profimedia

Tisti, ki imajo TV-naročnino sklenjeno pri T-2, so v novem letu med preskakovanjem po programih naleteli na neprijetno presenečenje.

T-2 je z današnjim dnem onemogočil gledanje treh televizijskih kanalov, ki jih izdaja Planet TV. Gre za programe Planet, Planet 2 in Planet Eva. Razlog: potekla jim je pogodba o soedelovanju, za novo pa se jim še ni uspelo dogovoriti, so pa pogovori v teku, poroča N1.

Bobo

Planet TV skušal spremeniti pogoje poslovanja

Oglasili so se tudi v podjetju T-2 in v sporočilu, ki so ga posredovali javnosti, poudarili, da so verjeli v pravočasno sklenitev pogodbe, vendar je skušal Planet TV pomembno dvigniti cene in pogoje sodelovanja spremeniti do mere, ki je v družbi T-2 ne morejo sprejeti.

Kot so dejali, ambiciozne načrte medijske hiše sicer razumejo, ampak bi morali ob upoštevanju želj Planet TV posledično tudi sami dvigniti cene mesečnih naročnin televizije, česar pa si ne želijo storiti.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Z izklopom programov Planet TV so po lastnih besedah izkazali svoje trdno stališče, da kot operater ne morejo pristajati na tovrstne pritiske izdajateljev televizijskih programov.

Kaj lahko storijo naročniki?

Tisti, ki bodo spremembe občutili in se z njimi ne strinjajo, imajo možnost v skladu z zakonom o elektronskih komunikacijah v 60 dneh od izdaje obvestila odstopiti od naročniške pogodbe brez plačila ali kakršnih koli dodatnih stroškov. Seveda pa morajo pri tem poravnati morebitne zapadle ali neplačane obveznosti, poroča N1.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol