8. 9. 2023, 15:58 | Vir: STA

Kaj s svojim novim društvom načrtuje Anže Logar? Ugibanja o naslednjih korakih vse glasnejša, v SDS pričakujejo pojasnila

Žiga Živulovič jr./Bobo

Že ob ustanovitvi je skupina somišljenikov napovedala, da bodo jeseni prešli v drugo fazo delovanja.

Društvo Platforma sodelovanja, ki ga vodi poslanec SDS Anže Logar, je v četrtek na zasedanju upravnega odbora zastavilo načrte za jesen. O podrobnostih sicer v društvu molčijo, na vprašanja o prihodnjih potezah ne odgovarjajo. Medtem pa v SDS pričakujejo pojasnila o Logarjevem morebitnem političnem udejstvovanju izven SDS.

Uredništvo

Se bodo podali na evropske volitve?

V konec maja ustanovljenem društvu so sicer napovedovali, da bodo jeseni prešli v drugo fazo svojega delovanja. Med svojimi načrti so takrat napovedovali več okroglih miz oziroma razprav o izzivih, ki so ključnega pomena za Slovenijo.

O prihodnjih načrtih je upravni odbor razpravljal v četrtek, ko so člani obravnavali aktualne tematike in začrtali časovnico dela v prihodnje, so v društvu zapisali na družbenem omrežju X, nekdanjem Twitterju.

Slabo leto pred evropskimi volitvami pa so vse glasnejša tudi ugibanja, ali se bo Platforma sodelovanja aktivirala tudi v boju za predstavnike Slovenije na evropskem političnem parketu. K oblikovanju skupne liste je sicer Logarja oziroma društvo povabil prvak NSi Matej Tonin.

Kot član SDS ima Logar omejene možnosti

Predsednik društva Logar sicer kot poslanec SDS in predsednik sveta stranke ne more kandidirati na nobeni drugi listi kandidatov, je bilo sporočilo prvaka SDS Janeza Janše v nedavnem pogovoru za večerno informativno oddajo na POP TV.

Borut Živulovič/Bobo

Na to napotujejo tudi določbe statuta SDS. Ta med drugim določa, da je posameznik lahko črtan iz članstva stranke, če kandidira na konkurenčni listi. Član SDS tudi ne more biti član organizacije, katere cilji niso v skladu s programom SDS. V upravnem odboru društva je poleg Logarja še ena poslanka SDS, Eva Irgl.

Pojasnila o Logarjevem morebitnem političnem udejstvovanju izven SDS naj bi pričakovali tudi njegovi poslanski kolegi na čelu s predsednikom stranke Janezom Janšo, ki danes zasedajo na delovnem posvetu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol