L. PA. | 2. 4. 2024, 09:41

Razkrivamo, zakaj je pločnik ob luksuznem kompleksu v središču Ljubljane že dolgo zaprt (pešci vse bolj nestrpni)

Metropolitan

Tudi vas razburja podaljšan čas hoje?

Ljubljančani, ki morajo na poti do vsakodnevnih opravkov prehoditi Gosposvetsko cesto v središču mesta, so vse bolj nestrpni. Pločnik na Gosposvetski, tik ob novem luksuznem stanovanjskem kompleksu Schellenburg, je namreč zaradi gradbenih del že kar nekaj časa v celoti zaprt – in to kljub dejstvu, da je kompleks že praktično dokončan.

"Obhod je slabo urejen, saj morajo pešci zdaj hoditi po prometni cesti ali pa izbrati pločnik na drugi strani ceste, kar podaljša čas hoje," se je pritožil bralec Metropolitana, ki ga zanima, koliko časa bodo dela še trajala in zakaj se je obnova tako zavlekla.

Gradbena dela na območju še niso zaključena zaradi težav z dobavljivostjo posebnega tlaka.

Gradbena dela na območju še niso zaključena zaradi težav z dobavljivostjo posebnega tlaka.

Metropolitan


 

Po odgovor smo se obrnili na Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet mestne občine Ljubljana, od koder sporočajo, da so gradbena dela sicer res zaključena, vendar je prehod po pločniku še vedno oviran, saj površine trenutno ni mogoče urediti zaradi težav z dobavljivostjo posebnega tlaka – confalta.

"Izvajalec zaključnega tlaka si prizadeva za njegovo dobavo in takoj, ko bo na voljo, bo končna sanacija izvedena," pravijo. Vendar pa časovni okvir za zdaj še ni znan.

Dostop so v celoti omejili, ker je prehod po nedokončanih površinah lahko nevaren. "Čeprav hoja po drugih poteh nekoliko podaljša potovanje, ima skrb za varnost prednost. Mimoidoče prosimo za razumevanje, potrpežljivost in upoštevanje prometne ter gradbiščne signalizacije," so nam še dejali.

Prehod na tem območju je v celoti zaprt.

Prehod na tem območju je v celoti zaprt.

Metropolitan

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel