STA/P.M. | 23. 4. 2023, 19:00

Vsega lepega je enkrat konec: pripravite dežnike

Profimedia

Po čudoviti sončni nedelji, se nad delom Slovenije že kopičijo temni oblaki. Kateri del države bo najprej zmočilo?

Ponoči se bodo predvsem v zahodni polovici Slovenije pojavljale krajevne plohe. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju se bo krepil jugo. Jutranje temperature bodo od 7 do 14 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Hladneje bo

V ponedeljek bo oblačno, padavine se bodo čez dan od zahoda razširile nad vso Slovenijo. Predvsem na vzhodu bodo vmes tudi posamezne nevihte. Popoldne bo zapihal severni veter. Popoldanske temperature bodo od 8 do 15 stopinj Celzija.

V noči na torek bo dež ponehal in od zahoda se bo prehodno zjasnilo. V torek bo po nižinah sprva megla ali nizka oblačnost, čez dan bo spremenljivo s krajevnimi padavinami, deloma plohami. V sredo in četrtek bo delno jasno in suho. Jutro bo sveže.

Ob morju šibka burja

Ponoči bodo nastajale krajevne plohe. Ob severnem Jadranu se bo krepil jugo. V ponedeljek bo večinoma oblačno, dež bo od zahoda postopno zajel vse sosednje pokrajine. V krajih vzhodno od nas bodo tudi posamezne nevihte. Ob severnem Jadranu bo sprva pihal šibak do zmeren jugo, zvečer pa bo zapihala šibka burja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord