18. 4. 2022, 14:43 | Vir: STA

S tradicionalnim blagoslovom otvorili motoristično sezono

Žiga Živulović jr./BOBO

Srečanja se je pred epidemijo udeležilo več kot 10 tisoč motoristov. Koliko se jih je pripeljalo na letošnjo prireditev?

V Mirni Peči na Dolenjskem po dveletnem premoru zaradi epidemije covida-19 so ob velikonočnem prazniku pripravili 24. tradicionalno vseslovensko srečanje motoristov z blagoslovom motorjev. Na srečanju, ki se ga je v preteklih letih udeležilo tudi več kot 10.000 motoristov, tudi letos pričakujejo veliko udeležbo.

Osrednji del srečanja z blagoslovom motorjev, pozdravnimi govori in kulturno-zabavnim sporedom so začeli po praznični maši ob 11. uri, je povedal predstavnik Motokluba Trebnje Leopold Pungerčar.

Prireditev bo potekala na velikem parkirišču pred mirnopeško cerkvijo, kulturni program bodo posvetili 90-letnici rojstva mirnopeškega rojaka in harmonikarja Lojzeta Slaka.

Začrtali bodo tudi novo motoristično sezono, predvsem pa po dveh covidnih letih vnovič srečali in pozdravili prijatelje, je dodal Pungerčar.

Sicer pa je poudaril, da namen mirnopeškega srečanja ni zgolj sestajanje motoristov, temveč želijo s tem javnost in motoriste na začetku motoristične sezone opozoriti na prometno varnost, ki je, kljub temu, da se z vsakim letom krepi, še vedno nezadostna.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol