R.S. | 15. 9. 2022, 12:44

Po grozljivi zmoti v celjski bolnišnici odstopilo vodstvo

Bobo
Po grozljivi zmoti v celjski bolnišnici odstopilo vodstvo (foto: Bobo)

"Gre za tragično dejanje, za katerega ne najdem besed. Vsem nam je zelo težko in globoko obžalujemo, kar se je zgodilo," je povedal strokovni direktor celjske bolnišnice Franc Vindišar.

V celjski bolnišnici je prišlo do nedopustne pomote, saj so zamenjali identitete dveh starejših pacientov, ki sta prihajala iz istega doma upokojencev. 

Eden izmed njiju je preživel, drug pa umrl. V bolnišnici pa so preživelega razglasili za mrtvega in obvestili svojce.

Vstal od mrtvih

Preživeli pacient se je včeraj vrnil v DSO. "Vem samo, da je včeraj v dom prišel stanovalec, za katerega smo mislili, da je mrtev," je pojasnil direktor doma Robert Potočnik, poroča N1. Že pred tem so svojci preživelega izvedli pokop.

Policija preiskuje sume kaznivega dejanja nevestnega dela v službi. Strokovni direktor bolnišnice Celje Franc Vindišar je svojcem preminulega izrekel sožalje, poroča N1. "Gre za tragično dejanje, za katerega ne najdem besed. Vsem nam je zelo težko in globoko obžalujemo, kar se je zgodilo."

Bobo

"Pacienta sta bila iz doma za starejše hkrati, v istem reševalnem vozilu prepeljana na zdravljenje v bolnišnico. Komunikacija z njima ni bila mogoča, nista imela identifikacijskih zapestnic," je povedal Vindišar. 

Odstop direktorja, strokovnega direktorja in pomočnice direktorja

Grozljiva pomota pa je s seboj prinesla posledice. Direktor, strokovni direktor in pomočnica direktorja za zdravstveno nego so odstopili.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.