19. 4. 2022, 13:44

Po plazu kritik se je oglasil Saša Arsenovič: kaj je povedal?

Bobo

Mariborski župan se brani pred očitki, da je napadel 13-letnega fanta. 

V središču Maribora v bližini teniških igrišč Branik naj bi župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič napadel 13-letnega fanta in ga lažje telesno poškodoval, je za Večer zatrdil fantov oče.

Kako je incident komentiral Arsenovič?

"V nedeljo zvečer, 18. aprila 2022, je skupina najstnikov na teniškem igrišču Branik pred več pričami poškodovala zabojnik za rabljene žoge, namenjene ponovni uporabi, predvsem mlajšim članom kluba.

Vse žoge so tudi odvzeli. Ker je šlo za očitni vandalizem, sem se na to odzval in najstnike opozoril, da se tuja lastnina ne uničuje. Opozoril niso upoštevali. Po tem sem bil deležen plazu žaljivk in grobih zmerjanj s strani najstnikov.

Na vandalizem sem se in se bom zmeraj odzval. Prav tako menim, da je nedopustno, da se na dobronamerna opozorila starejših najstniki (ali kdorkoli) odzivajo z žaljivkami in zmerjanji.

Počakal sem, da je fant poklical očeta in tudi njemu povedal, da je sin poškodoval opremo teniškega kluba in se obnašal povsem nespoštljivo. Dogodku so bili priča tudi drugi. Razumem, da so še otroci in navihani, vseeno pa nimajo pravice uničevati tuje lastnine," je povedal za Lokalec.si. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.