11. 1. 2024, 17:09 | Vir: STA

Dobra novica za Ljubljančane: začetek gradnje minipleksa v podhodu Ajdovščina morda že letos

STA

Gradnja bo predvidoma trajala 12 mesecev. 

Mestna občina Ljubljana (Mol) vodi projekt gradnje minipleksa v podhodu Ajdovščina. Trenutno poteka recenzija projektne dokumentacije. Predvidoma marca bo sledil javni razpis za izbor izvajalca gradbeno-obrtniških in instalacijskih del. Zaključek projekta je na spletni strani Mol napovedan v letu 2025.

Kot so na Mol še pojasnili, bi, če bo izvedba javnega razpisa za izbor izvajalca gradnje uspešna, lahko z gradnjo pričeli že letos. Vrednost investicije bodo lahko ocenili ob zaključku projektiranja in recenziranja ter po preveritvi skladnosti projektantskih cen materialov in storitev z istovrstnimi cenami na aktualnem gradbenem trgu.

STA

Ob podpisovanju pogodbe s projektanti decembra 2020 je bila sicer vrednost celotne investicije ocenjena na 7,2 milijona evrov, februarja lani je bila predvidena vrednost investicije ocenjena na 10,9 milijona evra.

Pandemija upočasnila sprejetje načrta

Na Mol načrtujejo, da bo gradnja trajala 12 mesecev, pred tem so na vrsti arheološka izkopavanja, ki bodo predvidoma trajala tri do štiri mesece. Kot je septembra lani spomnila direktorica Kinodvora Metka Dariš, naj bi minipleks mestnega kina v podhodu Ajdovščina po prvotnih načrtih sicer odprli že leta 2022, a je pandemija za dve leti upočasnila sprejetje okoljskega prostorskega načrta, brez katerega ni bilo mogoče pridobiti gradbenega dovoljenja.

Na spletni strani Mol piše, da bo z minipleksom Kinodvor ohranjal standarde in se še naprej razvijal kot osrednji mestni kino s kakovostno in raznovrstno filmsko ponudbo ter programom za otroke in mlade, kot filmsko središče s filmsko-vzgojnimi in izobraževalnimi programi za vse generacije ter živo festivalsko in družabno srečevališče.

Minipleks mestnega kina bo razpolagal s petimi kino dvoranami. Na natečaju za izbiro najprimernejše rešitve za minipleks v podhodu Ajdovščina je bila leta 2020 izbrana rešitev birojev Arhitektura in Skupaj arhitekti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol