R. K. | 11. 10. 2022, 16:48

Podivjani bik v domačem hlevu napadel 21-letnika

Profimedia

Na Štajerskem se je nedavno odvijala prava drama, v kateri je posredoval tudi vojaški helikopter, s katerim so ponesrečenca nemudoma prepeljali v mariborski UKC.

V naselju Godeninci, ki leži v občini Središče ob Dravi, je v nedeljo prišlo do nesreče, v kateri je bik v domačem hlevu napadel 21-letnega mladeniča in ga poškodoval. Na pomoč mu je s helikopterjem Slovenske vojske priskočila mariborska ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči in ga prepeljala v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor

Ko je v nedeljo na nogometnem igrišču v Središču ob Dravi pristal helikopter, so se mnogi bali, da se je zgodila nova tragedija. Kraj pristanka so zavarovali člani tamkajšnjega gasilskega društva, ki so pomagali reševalcem do helikopterja prenesti poškodovanega 21-letnika. Ob prihodu v mariborski UKC so nemudoma izvedli vse preiskave in ugotovili, da "ni bil poškodovan noben pomembnejši organ", je za portal Sobotainfo povedala mama poškodovanca.  

Bobo

Po njenih besedah je utrpel "le zunanje odrgnine in modrice, ki so ocenjene na lahke telesne poškodbe." Dodala pa je, da ga bodo v bolnišnici kljub temu še naprej "opazovali in spremljali dogajanje." 

Če mu ne bi uspelo pobegniti, bi lahko izkrvavel

Do nesrečnega dogodka je prišlo, ko se je mladenič odpravil v hlev, da bi nakrmil živino, kar je počel vsak dan. Nenadoma je njegova mati zaslišala, kako je pri vhodnih vratih zaropotalo. Ko je šla preverit, kaj se je zgodilo, je 21-letnika našla nezavestnega na stopnicah, je dogajanje za Sobotainfo opisal brat ponesrečenca.

Sam je mnenja, da je imel ponesrečenec veliko sreče, ker je uspel pobegniti iz hleva in priti do vrat hiše. "Tudi to je bilo pomembno, kajti v nasprotnem bi lahko izkrvavel", je povedal za omenjeni medij. Bik, ki ga je napadel, je nesrečnika namreč po njegovih besedah pred tem metal sem in tja.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ