N. Vo. | 19. 5. 2024, 19:31

Poglejte, kakšno preizkušnjo si je ta vikend zadala nekdanja tekmovalka sanjskega moškega!

Voyo/posnetek zaslona

Ta vikend je Blejsko jezero prvič gostilo priljubljeni izziv Spartan Race, globalno serijo tekov z ovirami, ki se približuje statusu olimpijske discipline.

Smaragdno jezero z ikoničnim otočkom in gradom na pečini je postalo prizorišče tega adrenalinskega dogodka, ki je privabil tekače z vsega sveta.Tekmovanje je potekalo na treh razdaljah: Sprint (6,7 km in 20 ovir), Super (9,4 km in 25 ovir) in Beast (20 km in 30 ovir). Najpogumnejši so se preizkusili v vseh treh razdaljah, kar predstavlja Spartan Trifecto. Udeleženci so tekmovali v treh kategorijah: Elite, starostne skupine in odprta kategorija, ki je bila namenjena tudi rekreativcem in skupinam prijateljev.

Nik Bertoncelj in Bine Mekina

Otroci so se preizkusili na posebnem poligonu Kids Race, ki je bil na voljo v tekmovalni in netekmovalni različici. Dogodek je bil primeren za vse starostne skupine in fizične pripravljenosti, vključno z gibalno oviranimi osebami. Udeležila se ga je tudi tekmovalka 2. sezone Sanjskega moškega, simpatična Primorka Arijanna Sara Di Palma, ki je nekaj fotografij delila tudi v Instagram zgodbi.

posnetek zaslona/Instagram zgodba @arijannadipalma

Dogodek Spartan Race Bled, ki ga organizira podjetje Ekstrem d.o.o. v sodelovanju z Javnim zavodom Turizem Bled in pod pokroviteljstvom Slovenske turistične organizacije (STO), je privabil več kot 3.000 prijavljenih tekačev iz več kot 35 držav. Direktor podjetja Ekstrem, Simon Rožnik, ki je tudi sam pretekel vse tri razdalje in opravil Spartan Trifecto, je poudaril: "Vzdušje v festivalski areni v Mali Zaki in ob progi je bilo cel vikend izjemno. Večina tekačev je na Bled prišla iz tujine za več dni. Spartanci so ljubitelji aktivnega preživljanja prostega časa v naravi, kar sovpada z nacionalno in lokalno turistično usmeritvijo."

Nik Bertoncelj in Bine Mekina

Dogodek je bil deležen pohval tako od tekmovalcev kot navijačev ter lastnikov znamke Spartan Race, ki so napovedali, da bodo po slovenski izvedbi vključili nekaj elementov v festivalski areni tudi v prihodnjih dogodkih. Blejski dogodek so ocenili kot vrhunski, kar bo zagotovo vroča tema v spartanski skupnosti po Evropi in svetu.

Nik Bertoncelj in Bine Mekina

Blaž Veber, direktor Javnega zavoda Turizem Bled, je izpostavil: "Letos smo prvič gostili organizacijsko in izvedbeno izjemno zahteven projekt Spartan Race. Kljub slabemu vremenu v zadnjih tednih nam je traso uspelo pravočasno postaviti in povezati v zaključeno celoto, ki je navdušila tudi tekmovalce." Dodal je, da Bled privlači aktivne obiskovalce zaradi svoje naravne lepote in številnih športnih aktivnosti, kar dogodek Spartan Race dodatno poudarja.

Nik Bertoncelj in Bine Mekina

Vodja produkta športnega turizma pri STO, Metka Pirc, ki je odtekla 5-kilometrski sprint, je poudarila pomen promocije Slovenije kot izjemne destinacije za športni turizem: "STO z veseljem nadaljuje sodelovanje kot glavni partner prireditve Spartan Race hosted by I Feel Slovenia. Več kot 3.000 tekmovalcev ter njihovi spremljevalci in navijači pričajo o promocijskem potencialu prireditve, ki prinaša številne koristi tudi za lokalno gospodarstvo in skupnost."

Novo na Metroplay: "Janša je s tem potrdil, da ostaja" | N1 podkast s Suzano Lovec