24. 4. 2022, 14:20 | Vir: STA

Dan D za slovenske politike: najprej na volišče, nato na tenis

Bobo

Med prvimi je bil na volišču predsednik SDS in premier Janez Janša, ki je po oddaji glasu za državnozborske volitve v Šentilju pri Velenju v izjavi za medije povedal, da pričakuje dober volilni izid. Ko gre za demokratične volitve in ko ljudje lahko svobodno izrazijo svojo voljo, je vsak rezultat dober, je dejal Janša in dodal, da pričakuje visoko volilno udeležbo.

Volilni dan bo predsednik SDS preživel delovno, saj je še vedno predsednik vlade. Vsak dan je bilo treba tekoče reševati številne zadeve, poleg tega da je volilni dan, je treba spremljati dogajanje po Sloveniji, je še dejal Janša.

BOBO

Predsednik LMŠ Marjan Šarec, ki je svoj glas na današnjih volitvah v DZ oddal v Šmarci pri Kamniku, je na volišče prišel s soprogo in bil dobro razpoložen. Kot je dejal novinarjem, se počuti "nedeljsko". Pred objavo rezultatov ne čuti nervoze. Pač pa je zadovoljen z opravljenim delom. Dan bo sicer preživel doma, kar mu je najljubše.

Predsednica SD Tanja Fajon, ki je svoj glas oddala na volišču na Osnovni šoli Zadobrova, je na volišče prišla dobro razpoložena. "Krasno je videti toliko ljudi, ki prihajajo na volišče," je poudarila.  Po oddaji glasu se je Fajonova odpravila na igro tenisa v Fužine, po tenisu jo čaka nedeljsko kosilo doma, zatem pa se bo odpravila v volilni štab. "Popoldne pa bomo postali nervozni, vendar v pozitivnem smislu. Sem zelo optimistična," je še dejala.

BOBO

Prišel je dan D, praznik demokracije, ko imamo možnost, da izrazimo svojo voljo o tem, kakšne prihodnosti si želimo, je predsednik NSi in minister za obrambo Matej Tonin dejal po oddaji glasu na volitvah v DZ na volišču na Lazah v Tuhinju. V družini so se dogovorili, da gredo po oddaji glasu proti Kamniku na kavo in zatem na kosilo, potem pa bo čas za družinske zadeve. Kot je dejal, bo tokrat za družino in otroke nekoliko več časa.

BOBO

Predsednica SAB Alenka Bratušek je svoj glas na državnozborskih volitvah oddala danes dopoldan v spremstvu družine na volišču v Stražišču. Ob tem je izrazila veliko veselje, da je na volišču več ljudi, kot jih je kadarkoli videla na njem. O tem, kako bo preživela volilno nedeljo, je povedala, da bo po glasovanju odšla na kosilo k tašči. Sledil bo čas za počitek. "Potem pa gremo v Ljubljano, se veselit," je poudarila.

BOBO

Predsednik državnega zbora Igor Zorčič je ob 10. uri volil na volišču v domu krajanov v Velikih Malencah pri Brežicah. Ob oddaji volilnega glasu je za STA izrazil prepričanje, da se državljani in državljanke vedno odločijo prav. Zorčič je sicer napovedal tesen izid. Volilni izid bo pričakal v domačem krogu, je dodal.

Svoj glas je predčasno oddal tudi predsednik stranke Gibanje Svoboda Robert Golob, ki se je zaradi okužbe s koronavirusom že v ponedeljek prijavil za glasovanje po pošti in takoj opravil svojo državljansko dolžnost.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec