T. R. K. | 26. 3. 2024, 11:47

V kratkem prihaja marčevska pokojnina: koliko bodo tokrat dobili upokojenci?

Profimedia

Ta mesec bodo upokojenci dobili nekaj evrov manj ...

Upokojenci so februarja na račun dobili nekoliko višje pokojnine kot januarja, pokojnine so se namreč redno uskladile. Proračun za januar je bil v isti višini kot dvig februarske pokojnine. Januarja je bil sicer dvig pokojnin precejšen, pokojnine so se takrat delno uskladile za 8,2 odstotka.

Upokojenec je takrat prejel 67 evrov več v primerjavi z oktobrom, februarja pa so prejeli še dodatnih 5 evrov. Februarja so upokojenci dobili tudi proračun za januar v višini 0,6 odstotka. V skupnem izračunu je tako upokojenec s povprečno pokojnino februarja prejel okoli deset evrov višje nakazilo kot januarja, poroča N1.

Upokojenci bodo ta mesec prejeli 5 evrov manj

Izplačilo pri povprečni pokojnini bo pri marčevski pokojnini, ki bo izplačana 28. marca, manjše za pet evrov v primerjavi z januarskim proračunom, dodaja N1. Pokojnine so bile že zadnja dva meseca lani nekoliko višje, sicer za 1,8 odstotka. K izredni uskladitvi pokojnin so pozivale upokojenske organizacije in na koncu je vlada privolila v povečan del prejemkov za november in december v preteklem letu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord