8. 7. 2024, 12:45 | Vir: STA

Neposrečen beg kriminalcev: policija na območju Portoroža prijela tri osebe, uporabiti so morali celo prisilna sredstva. Česa jih sumijo?

Žiga Živulovič jr./Bobo

Ena oseba je ob prijetju utrpela lažje poškodbe.

Ljubljanski kriminalisti so v nedeljo zvečer v sodelovanju z drugimi policijskimi upravami in enotami na območju Portoroža prijeli tri osebe, zoper katere so uporabili prisilna sredstva. Ena oseba je pri tem utrpela lažje poškodbe. Po navedbah portala 24ur je bila akcija povezana s preprečevanjem organiziranega kriminala.

Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so pojasnili, da so kriminalisti izvajali ukrepe v sklopu preiskave uradno pregonljivega kaznivega dejanja, ki jih usmerja pristojno državno tožilstvo. Oseba, ki se je med postopkom lažje poškodovala, je potrebovala zdravniško pomoč. Poškodovan ni bil nihče drug.

Profimedia

Kot so še navedli, v postopku prijetja niso uporabili strelnih orožij in varnost drugih oseb ni bila ogrožena. Policisti so med akcijo zaprli Belokriško cesto in promet preusmerili, so poročale Primorske novice. Zaradi interesa preiskave, ki še poteka, drugih podrobnosti še ne morejo podati, so poudarili na PU Ljubljana.

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil