J. B. | 23. 10. 2022, 20:08

Policija o grozljivki na ljubljanski obvoznici: 86-letnik polkrožno obrnil, dve osebi umrli, dve se borita za življenje

Profimedia/Prometno-informacijski center/fotomontaža

Znani so razlogi, ki so vodili do smrti dveh oseb v hudi prometni nesreči na ljubljanski obvoznici.

Na ljubljanski obvoznici se je v nedeljo nekaj pred 12. uro med izvozom Bizovik v smeri Malenc zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih pet osebnih vozil slovenskih registrskih oznak. Kot je sporočila policija, sta dve osebi izgubili življenje na kraju nesreče, dve sta bili huje telesno poškodovani in se borita za življenje, še tri osebe pa so bile lažje poškodovane.

Čelno trčenje

"Po do zdaj zbranih obvestilih je 86-letni voznik pripeljal po obvoznici iz smeri Zadobrove proti Zaloški cesti. Med izvozom in uvozom na Zaloško cesto je ustavil na odstavnem pasu, nato pa polkrožno obrnil in zapeljal v nasprotno smer po prehitevalnem pasu ter čelno trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti.

"86-letni voznik je na kraju umrl, prav tako je umrla 62-letna potnica v udeleženem vozilu. Huje sta bila poškodovana potnica v vozilu 86-letnika in udeleženi voznik."

"V vozilo 86-letnika so nato trčila še preostala tri vozila, trije udeleženci iz teh vozil pa so bili pri tem lažje poškodovani," je sporočila policija.

Obvoznica zaprta do 16.30

Na sedežu policije so dodali, da so policisti "opravili ogled, ki sta se ga udeležila dežurna preiskovalni sodnik in tožilec in nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah nesreče". O vseh ugotovitvah bo obveščeno tudi pristojno državno tožilstvo.

Zaradi odpravljanja posledic hude prometne nesreče je bila obvoznica od razcepa Zadobrova v smeri Malenc zaprta do 16.30.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol