N. Vo. | 10. 4. 2024, 19:07

Policija prejela nove prijave o domnevnih grožnjah šolam. Kaj pravi o njih?

Srdjan Zivulovic/Bobo

Potem, ko so na nekaterih šolah zaradi nedavne grožnje z nasiljem okrepili varovanje, so bili policisti danes - in bodo tudi v prihodnjih dneh - pogosteje prisotni v okolici šol.

V odgovor na spletni komentar z grožnjo strelskega napada na slovensko šolo, so se slovenske vzgojno-izobraževalne ustanove soočile z valom zaskrbljenosti med učenci, starši in zaposlenimi. Šole po vsej državi so se odzvale s povečanjem varnostnih ukrepov in poostrenim dialogom o varnosti in počutju v šolskem okolju.

Srdjan Zivulovic/Bobo

Kot odziv na vse zaskrbljene in v luči zagotavljanja varnega okolja za vse učence je slovenska policija izdala uradno sporočilo za javnost, v katerem potrjuje svojo povečano prisotnost okoli vzgojno-izobraževalnih zavodov. S temi aktivnostmi želijo zagotoviti nadaljnjo varnost učencev in zaposlenih ter okrepiti zaupanje v varnostni sistem. Policija je poudarila, da tesno sodeluje z vodstvi šol in sodeluje pri različnih preventivnih dejavnostih, usmerjenih v izobraževanje in osveščanje mladih.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Srdjan Zivulovic/Bobo

V preteklih dneh je policija prejela nekaj prijav domnevnih groženj, o katerih so zapisali: "Včeraj in danes smo prejeli nekaj prijav o domnevnih grožnjah. Vse primere smo nemudoma preverili in za nekatere od njih ugotovili, da ne gre za kazniva dejanja ali prekrške, druge primere pa še preverjamo in izvajamo ustrezne operativne ukrepe." 

Policija je izpostavila, da v nobenem od obravnavanih primerov do sedaj ni bila potrjena namera o izvedbi napovedanega varnostnega dogodka, za katerega še vedno poteka policijska preiskava. Opozorili so tudi, da se ob izpostavljanju tovrstnih primerov v medijih lahko pojavijo dodatni klici, objave ali pogovori o podobnih grožnjah. "Policija vse tovrstne primere obravnava z vso resnostjo," so še dodali.