A. B./STA | 29. 10. 2022, 11:34

Policija prosi za vašo pomoč: v Ljubljani iščejo nasilnega moškega (FOTO)

Aleksandra Saša Prelesnik

Moški je v prestolnici z nasilnimi dejanji sprožil obširno iskalno akcijo. 

Policisti Policijske postaje Ljubljana Center v povezavi z nasilnimi dejanji v centru Ljubljane iščejo osebo, katere identiteta ni znana.

S tem namenom naprošajo vse, ki bi osebo prepoznali ali imeli o dejanju kakršne koli informacije, da o tem obvestijo policijo na telefonsko številko 113, Policijsko postajo Ljubljana Center na št.  (01) 475 06 00, lahko tudi anonimno na 080 1200.

PU Ljubljana

Za koga gre? 

Po pisanju N1 je poziv povezan s torkovim napadom na Bavarskem dvoru, ko je neznanec sredi dneva fizično in verbalno napadel Niko Kovač, direktorico Inštituta 8. marec. Policija naj bi tako s pomočjo videoposnetkov nadzornih kamer zaznala osumljenca in zdaj prosi občane za pomoč pri identifikaciji.

Napad na eno bolj vidnih predstavnic nevladnega sektorja so obsodili številni politiki in drugi predstavniki javnosti.

Vrstila so se tudi opozorila, da gre za rezultat vse bolj toksične kulture komuniciranja na družbenih omrežjih in v delu medijev, povezanih z opozicijsko stranko SDS. 

V petek so medtem iz SDS sporočili, da je neznanec v bližini državnega zbora napadel njihovega poslanca Branka Grimsa. Policija okoliščine preiskuje, Grims pa prav zdaj v spremstvu več poslancev največje opozicijske stranke novinarjem govori o dogajanju.