A. B. | 31. 3. 2023, 11:20

Policija je razjasnila okoliščine tragedije v Velenju: preiskujejo sum kaznivega dejanja

Facebook/Splošna bolnišnica Velenje/BOBO/fotomontaža

V sredo zgodaj zjutraj se je zgodila tragedija. V avtomobilu pred velenjskim zdravstvenim domom je v nesreči umrl 74-letni občan. Ta se je sam na pot odpravil zato, ker mu je dežurna zdravnica po telefonu dejala, da reševalnega vozila nimajo na voljo. Kaj se je zgodilo in kako dogodek pojasnjujejo pristojni? 

Policija je potrdila, da smrt občana ni posledica prometne nesreče, zato dogodek obravnavajo kot prometni dogodek, poročajo na N1. "V sredo zjutraj smo okoli pol šestih zjutraj bili obveščeni o nesreči na Kidričevi cesti v Velenju, v kateri je umrl 74-letni moški. Voznik je v bližini križišča Kidričeve in Vodnikove ceste nenadoma prižgal vse štiri smerokaze, ker ni več obvladoval vozila, je zapeljal v desno in trčil v kovinsko ograjo," so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje. 

Facebook/Zdravstveni dom Velenje/Profimedia/fotomontaža

Avtomobil je od kovinske ograje odneslo čez oba prometna pasova, pristal je v živi meji in na kraju umrl. "Očividec dogodka je o dogajanju obvestil reševalce, ki so 74-letniku na kraju skušali pomagati, vendar je bilo prepozno," so dodali. 

Takoj so uvedli strokovno preiskavo

"Zavedamo se, da je tragedija pretresla tako zaposlene v zdravstvenem domu kot tudi občanke in občane, ki danes spremljajo poročanje novinarjev, vendar pred uradnim poročilom izjav ne moremo dajati," so povedali za N1 in pojasnili, da so takoj sprožili strokovno preiskavo. Preverjajo tudi sume morebitnega kaznivega dejanja. 

Srdjan Zivulovic/Bobo

Velenjski župan Peter Dermol je za N1 dejal, da čaka poročilo, ki ga bodo pripravili v Zdravstvenem domu Velenje. Po zagotovilih zdravstvenega doma naj z zagotavljanjem nujne medicinske pomoči ponoči ne bi imeli težav. "V praksi pa vemo, kakšen je zdravstveni sistem v Sloveniji nasploh," je dodal. Reševano vozilo bi moralo biti sicer v ZD Velenje na voljo vsako noč od 19. ure zvečer do sedme ure zjutraj, poročajo na N1

Kasneje bo pred kamere stopil tudi minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, ki je novinarsko konferenco preložil s torka, zaradi "neodložljivih obveznosti", kot je pojasnil. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord