N. V. | 2. 3. 2023, 15:38

Policija preiskuje gasilce zaradi burnega protesta

Luka Dakskobler/Bobo

Menijo, da je bil shod kazniv, zato je organizator javnega shoda pod budnim očesom policije.

Policija po informacijah N1 preiskuje organizatorja in udeležence februarskega protesta poklicnih gasilcev. Ti so pred kratkim protestirali: zahtevali so višje plače in odpravo domnevnih plačnih nesorazmerij v javnem sektorju.

Z nagovori, trobljami, dimnimi baklami in glasnim pokanjem so sporočali, da imajo dovolj. Uporabljali so pirotehniko in jo domnevno med nagovorom ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik tudi metali proti njej, zaradi česar jo je policija umaknila.

Preiskuje jih policija

Na Policijski upravi Ljubljana zdaj vodijo več prekrškovnih postopkov zaradi februarskega shoda poklicnih gasilcev.

Pravijo, da je bil shod prijavljen, zaznali pa so sum kršitev zakona o javnem zbiranju. Policija preiskuje, ali je organizator, to je sindikat poklicnih gasilcev, izvedel shod v nasprotju z napovedanim programom.

Luka Dakskobler/Bobo

S tem, da zoper njega vodijo postopek, je seznanjen tudi predsednik sindikata poklicnih gasilcev David Švarc. Kot pravi, so imeli vsa dovoljenja, shod je bil prijavljen.

Poleg tega vodi prekrškovne postopke zoper posameznike, ki so na shod prinašali predmete ali snovi, ki jih na shod ni dovoljeno prinašati, poroča N1

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol