STA/M.P. | 14. 8. 2022, 18:19

Prometni kaos na Vršiču: policija iskreno o tem, kdo je kriv za nastale razmere

Profimedia
Prometni kaos na Vršiču: policija iskreno o tem, kdo je kriv za nastale razmere (foto: Profimedia)

Na najvišjem slovenskem cestnem prelazu prihaja do številnih težav, pozivi s strani varuhov reda k odgovornosti so vse glasnejši. Kaj se dogaja?

Težava so parkirana vozila na eni ali obeh straneh ceste, skupaj z veliko gnečo na samem prelazu in pod njim. Vršič namreč ni le turistična točka, ampak tudi izhodišče za gore v okolici.

Profimedia

Vozniki so po navedbah gorenjskih policistov povsem zanemarili dejstvo, da se na določenih mestih proti prelazu že na prazni cesti težko srečata dva avtomobila. 

A če so vozila parkirana ob strani, je situacija popolnoma nemogoča.

Največ težav je bilo od 22. serpentine na gorenjski strani do četrtega ovinka od vrha prelaza navzdol na primorsko stran.

Na kranjski policijski upravi voznike pozivajo k večji odgovornosti. "Na cesti mora biti vedno dovolj prostora, da se promet normalno odvija, in predvsem dovolj prostora za interventna vozila. Tega danes ni bilo," so zapisali v obvestilu za javnost.

Bobo

Spomnili so, da je parkiranje med drugim po zakonu prepovedano na ozkem ali nepreglednem delu ceste (v ovinku, pod vrhom klanca idr.) in na vozišču ceste zunaj naselja. To oboje velja tudi za Vršič.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.