R.S. | 3. 10. 2022, 15:31

Policisti na cesti ustavili alkoholizirano družino, sledile so grožnje

Regionalna obala

Zoper trojico so uporabili prisilna sredstva, jih obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Črnomaljski policisti so bili 30. septembra nekaj po 18. uri obveščeni, da naj bi na območju Kota v Semiču voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste in se poškodoval. Na kraju so ugotovili, da je 33-letnik vozil po lokalni cesti. 

Kričanje, žalitve in grožnje ...

Pri vožnji po klancu navzdol je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste, kjer je z vozilom obstal. Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,10 miligramov alkohola.

33-letni kršitelj, njegova 38-letna partnerka in mladoletni sin so se med policijskim postopkom nedostojno vedli. S kričanjem, žalitvami in grožnjami so ovirali postopek, vsi  so kazali očitne znake alkoholiziranosti.

Zoper trojico so uporabili prisilna sredstva, jih obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Okoliščine  nesreče in kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu policisti še preverjajo in bodo zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Profimedia

Vsem so zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Kazensko ovadbo bodo podali tudi zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Zaradi nedostojnega vedenja, napada na policiste in poskusa preprečitve so osumljence v preteklosti že obravnavali.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.